515 266 300 (po-pá 09-17)
Váš košík je prázdný
Využijte nabídku DOPRAVY ZDARMA
a nezapomeňte se PŘIHLÁSIT
Bill Gates má telefon s Androidem.

Bill Gates má telefon s Androidem.

04. 12. 2017
Bill Gates, spoluzakladatel společnosti Microsoft, v rozhovoru pro Fox News oznámil, že používá smartphone s Androidem od konkurenční společnosti Google. 

Není divu, že se otec Microsoftu musel poohlédnout po nové platformě, když Microsoft přestal oficiálně podporovat systém Windows Phone. Gates však vzápětí uvedl, že na svém telefonu nainstaloval spoustu aplikací společnosti Microsoft. 

A co iPhone?

Rivalita mezi Microsoftem a Applem je známá dodnes. Bill Gates v rozhovoru uvedl na adresu zesnulého Steva Jobse, že byl genius. Ale na otázku, zda má i iPhone, rezolutně odpověděl: „Ne, ne iPhone.“
 
Telefony s operačním systémem Microsoft nedokázaly významně ovlivnit trh smartphonů, které ovládají zařízení s operačním systémem Android od společnosti Google. V roce 2016 telefony s operačním systémem Windows představovaly méně než 1% z celosvětového počtu prodaných chytrých telefonů.

Co plánuje Microsoft s telefony do budoucna?

Z rozhovoru s Billem Gatesem lze vyvodit, že dnes už se Microsoft nesnaží dostat Windows na každý telefon, ale jeho strategie je široké zpřístupnění jeho aplikací pro Android a iPhone.  
 
V dubnu tohoto roku zahájil Microsoft v USA prodej své verze telefonu Galaxy 8, která je také vybavena jeho aplikacemi jako Office nebo Outlook.
 

Zdroj: FoxNews