515 266 300 (po-pá 09-17)
Váš košík je prázdný
Využijte nabídku DOPRAVY ZDARMA
a nezapomeňte se PŘIHLÁSIT
chytra-domacnost-xiaomi_450.jpg





Podívejte se, jak nastavit chytrou domácnost od Xiaomi, které produkty si zaslouží pozornost a jak se vyhnout nejčastějším chybám.  Možná vás překvapí, kolik "chytrých produktů" můžete doma mít.


Věděli jste o celé škále produktů pro chytrou domácnost od XIAOMI?

Telefony značky Xiaomi zná už asi každý, ale Xiaomi vyrábí celou řadu vychytávek pro chytrou domácnost. Můžete si pořídit vše od chytrých žárovek přeš chytrou rychlovarnou konvici až po chytrý větrák na léto. Hlavní předností je možnost ovládat všechny domácí spotřebiče z telefonu a to i vzdáleně. Můžete si také nastavit automatické akce a udržovat si perfektní přehled.

Základ a nejlepší start jsou senzory pro chytrou domácnost Xiaomi Mi Smart Sensor Set. V balení najdete základní přijímací stanici (Hub), 2 pohybové senzory, 2 senzory oken/dveří a jedno tlačítko.

 

Xiaomi-senzory-chytra-domacnost

Chytrá domácnost od Xiaomi - co všechno umí?

Jak zapojit chytrou domácnost od Xiaomi?

Budete potřebovat aplikaci Mi Home, ve které si založíte účet a připojíte k ní nejprve Mi Control Hub.

Po připojení Control hubu můžete připojit pohybové senzory, senzory dveří i tlačítko, případně žárovky a další prvky a začít je propojovat a automatizovat. Senzory můžete dokupovat i samostatně, podle potřeby.
 

Tip: Při připojování Mi Control Hubu možná narazíte na několik zádrhelů. Aplikace obsahuje 3 podobné huby. Ve zmíněné sadě je ‚Mi Control Hub‘ – nenechte se zmást aquara hubem nebo smart home hubem. Dále je nutné připojit se k Wi-Fi síti na frekvenci 2,4 GHz, 5 GHz není podporováno. A nakonec, vyhněte se diakritice v názvu Wi-Fi, pokud máte název s diakritikou, hub se nepřipojí.




Co umí Xiaomi Hub a základní senzory?

Tip: Rozdělte si chytrou domácnost podle místností. V zařízeních se vám bude lépe orientovat a snadněji nastavíte režimy pro jednotlivé místnosti.

Zatímco hub se připojí na domácí Wi-Fi, pro komunikaci s malými senzory využívá speciální úspornou bezdrátovou komunikaci a senzorům stačí jen malé baterie. Hub ale není jen propojovací stanice, obsahuje také RGB světlo a reproduktor. Může tak sloužit jako přehrávač hudby, alarm i lampička.

Pohybová čidla fungují velmi přesně, můžete si nastavit například rozsvícení hubu v okamžiku, kdy přijdete do místnosti se senzorem. Čidla otevírání dveří či oken mohou spustit alarm, dostávejte upozornění, když jsou delší dobu dveře či okna otevřená. Velmi užitečná je funkce záznamu, kdy k otevření a zavření došlo, máte tak přehled i zpětně.

Čidla jdou také propojit s chytrými žárovkami. Jakoukoli akci můžete přiřadit také k tlačítku, ať už půjde o deaktivaci alarmu nebo změnu barvy světla.
 

Co dále k chytré domácnosti připojit?


Chytré čističky vzduchu a zvlhčovač

Xiaomi nabízí řadu chytrých pomocníků. Za zmínku stojí dobře hodnocené čističky vzduchu. Ty mají kromě čištění a senzoru kvality vzduchu také senzor teploty, který také využijete k automatickému spouštění akcí. S ideální vlhkostí pomůže chytrý zvlhčovač, v létě zase oceníte větrák.

Zdraví – chytré váhy i kartáček

Xiaomi nabízí několik technických pomůcek pro zdraví a hygienu. Chytré váhy umí kromě vážení také měřit tělesný tuk a další faktory, potěší (nebo rozčílí) Vás také grafem, jak si vedete historicky. Za zmínku stojí sonické kartáčky, které pohlídají pravidelnost, kvalitu a délku čištění zubů a můžete si je nastavit na míru, třeba podle toho, jestli máte rádi kávu a víno (pak je vhodný silnější bělící režim).

A co takhle chytrá kuchyně?

Chytrými kuchyňskými spotřebiči si můžete usnadnit i vaření, Xiomi momentálně vyrábí například chytré rychlovarné konvice a v Asii oblíbený rýžovar.

Výhody Xiaomi chytré domácnosti

  • široké spektrum, od jednoho výrobce Xiaomi, kvalitních prvků chytré domácnosti za velmi dobré ceny
  • obsáhlý startovací set za příznivou cenu
  • široké možnosti nastavení a automatizace (tyto obecné informace nikdy nevnímám pozitivně, kdyby šlo napsat, jedna aplikace pro všechny spotřebiče, usnadní vám instalaci, sledování přes mobil)
  • jde ovládat na dálku, podporuje Apple i Android
  • spolehlivost a kompatibilita zaručena jedním výrobcem
  • záruční a pozáruční servis od společnosti Comfor Stores
  • nákup na splátky

Nevýhody Xiaomi chytré domácnosti

  • Aplikace není vždy intuitivní, občas bude potřeba hledat
  • Nepodporuje Apple HomeKit (na Apple zařízeních funguje, ale s omezenou integrací do Apple Home. Například ovládání přes Siri jde nastavit jen obtížně,neoficiální cestou)
  • Některé produkty mají separátní aplikace (kartáček, váha), chytré žárovky jde připojit i přes Xiaomi home, ale více funkcí (reagování na hudbu) umožní jen aplikace Yeelight