Objednávky vytvořené od čtvrtku 28. 3. do pondělí 1. 4. budou odeslány v úterý 2. 4. Přejeme krásné Velikonoce
Objednávky vytvořené od 28. 3. do 1. 4. budou odeslány v úterý 2. 4. Přejeme krásné Velikonoce
515 266 300 (po-pá 09-17)
Váš košík je prázdný
Využijte nabídku DOPRAVY ZDARMA
a nezapomeňte se PŘIHLÁSIT
Tiskněte chytře. Tankové tiskárny mění pravidla hry.

Tiskněte chytře. Tankové tiskárny mění pravidla hry.

01. 06. 2020

Připravili jsme pro Vás srovnání klasické multifunkční tiskárny a tankové multifunkční tiskárny. Kterou zvolit a proč tankové systémy radikálně mění cenu tisku?

Tiskárny s tankovým systémem jsou novějším druhem inkoustové tiskárny. Rozdíl je v tom, že inkoust není v klasických náplních (cartridge), ale v nádobách, do kterých jde dolévat. A právě tohle jsou "tanky na inkoust" - odtud označení tanková tiskárna.

Kde koupit?

Navštivte nejbližší ze 180 prodejních míst COMFOR po celé ČR, kde se můžete přesvědčit o kvalitě multifunkčních tiskáren Epson na vlastní oči a zároveň zjistit více o stále oblíbenějších tankových tiskárnách s extrémně levným tiskem. Na našich prodejnách vám poskytneme nejen vybavení, ale také poradenství a servis, ať už sháníte tiskárnu na doma, do kanceláře nebo pro celou firmu.

Představení srovnávaných tiskáren

Srovnávat budeme multifunkční tiskárny střední třídy - konkrétně tankovou tiskárnu Epson L3150 a Epson WorkForce Pro WF-3720WF. Obě mají velmi univerzální využití pro jednotlivce, domácnosti i malé a střední firmy.

Porovnání nákladů na jeden výtisk

Náklady u inkoustového tisku jsou většinou jednou z nejdůležitějších otázek. U klasické WorkForce 3720 jsou náplněmi barvy č. 34. Černá barva stojí přibližně 450 Kč a vystačí na 350 stránek (cca 1,3 Kč na stranu). V XL variantě náplň stojí cca 1 000 Kč a vystačí na 1100 stran (cca 0,9 Kč na stranu). U barevných se dostanete cca na 1 Kč při klasické náplni a 0,6 Kč při koupi XXL varianty.
Jak je tomu u tankového systému? U lahvičky inkoustu v ceně kolem 150 Kč zvládne tanková L3150 vytisknout neuvěřitelných 4500 černobílých stran a 7500 barevných stran. Cena je tedy cca 4 haléře, případně 2 u barevné varianty. Spotřebu mají tiskárny obdobnou.

Rychlost tisku a maximální zatížení

U rychlosti je jasným vítězem klasická WorkForce. Dle normy ISO/IEC24734 totiž tiskne dvakrát rychleji (20 str. za minutu/10 barevně oproti 10/5 u L3150). Podstatně rychleji (a ve dvojnásobném rozlišení) také skenuje a zvládá to i automaticky přes zásobník. L3150 disponuje zásobníkem na 100 listů papíru, zatímco WorkForce jich pojme 250.

Výhodou WorkForce je automatický oboustranný tisk. Můžete na ní tisknout z Flash disku a připojit ji ethernet kabelem či přes NFC (obě tiskárny podporují klasické USB a Wi-Fi). Výhodou L3150 je naopak možnost tisku bez okrajů, což je ideální například pro fotografie.

Závěr

Finančně se tanková tiskárna vyplatí po vytisknutí zhruba dvou tisíc stran, pokud by byly tiskárny dodávány bez náplně. Vzhledem k tomu, že je L3150 dodávána plně vybavená náplněmi, ekonomicky je výhodnější již při koupi. Dokáže snadno při běžném provozu ušetřit přes 90% nákladů na tisk. Klasická multifunkce WorkForce má smysl v kancelářích s vyšší zátěží a tam, kde je prioritou rychlost, nebo kde se stále využívá fax. Detaily o tankových tiskárnách si můžete přečíst v tomto našem článku.

Doprava od 28. 3.

Objednávky vytvořené od čtvrtku 28. 3. do pondělí 1. 4. budou odeslány v úterý 2. 4. Děkujeme za pochopení a přejeme krásné Velikonoce