515 266 300 (po-pá 09-17)
Váš košík je prázdný
Využijte nabídku DOPRAVY ZDARMA
a nezapomeňte se PŘIHLÁSIT


Promítání filmů na plátno nebo i zeď dává domácímu sledování nový rozměr. Projektor má i řadu dalších využití. Jak na to?


Televize nebo projektor?

S dalším prodloužením nouzového stavu to vypadá, že se do kin jen tak nepodíváme. Jestli přemýšlíte nad pořízením televize převážně kvůli sledování filmů, tak zbystřete. Projektory se nyní dostaly na zajímavé ceny a zážitek z promítání filmů projektorem televize jen tak nenahradí. 
Televize jsou v menších úhlopříčkách stále levnější než projekce, televizní panel je také šikovnější do vysoce světelných prostor. Mezi hlavní výhody projektoru patří možnost obří úhlopříčky, kde naopak cenově bodují projektory. Dále také úžasná atmosféra kinosálu, zvláště pokud si trochu pohrajete s interiérem, můžete mít útulné domácí kino a pořádat filmové večery. Když šikovně vyberete, kvalitní projektor si poradí i s hraním her a nabídne hezké barvy. Pro fanoušky sportu je také dokonalý na sledování sportovních utkání.

 

Aktuálně na comfor.cz k vybraným notebookům získáte projektor zdarma. Jedná se o tyto notebooky od HP:

HP ENVY 17-cg0005nc
HP Pavilion Gaming 15-ec0016nc
HP Pavilion Gaming 15-dk0104nc


3D projektory

Výhodou řady projektorů je možnost 3D promítání, podobně jako v některých kinech. Při výběru projektoru ověřte, jestli 3D zvládne. Pak si stačí pořídit 3D brýle a sehnat správný film a máte třetí dimenzi přímo v obýváku. 
 

Projektory na comfor.cz
 

Dají se na projektoru hrát hry nebo pracovat?

S projektory se nejčastěji setkáme při promítání prezentací a dokumentů na konferencích a ve školách. Dají se ale využít i zábavněji. A jak využít projektor jinak než na filmy? Jestli jste fanoušek her, použijte ovladač, bezdrátovou klávesnici a myš, nebo připojte k projektoru herní konzoli. Velká úhlopříčka dá spoustě her úplně nový rozměr. A to platí obzvlášť pro hru více hráčů. 
Projekce může dobře posloužit i při běžné práci a používání PC jako druhý monitor, kdy máte neustále přehled na velké pracovní ploše, ať už potřebujete přehled o čemkoli.

 

Plátno k projektoru, nebo bez?

Pro dosažení co nejpreciznějšího obrazu je vždy dobré plátno. Nemusíte se ale bát ani zdi, obzvlášť, pokud ji máte v rámci možností rovnou a bílou. Tam, kde je zeď ideální, zkuste klidně promítat 'naostro' na zeď, když nebudete s výsledkem spokojeni, dokupte kvalitní plátno.
 

Na co je dobré myslet? A co když není dost místa?

Velkou část zážitku tvoří kvalitní zvuk. Mnohé projektory mají i kvalitní reproduktory, samostatnou repro sestavu ale nikdy nenahradí. Pokud nemáte dost velikou místnost a nepomůže ani umístění projektoru na strop, koukněte na projektory s vertikálním promítáním. Stačí je položit na zem a obraz vytvoří na zeď před sebou.