515 266 300 (po-pá 09-17)
Váš košík je prázdný
Využijte nabídku DOPRAVY ZDARMA
a nezapomeňte se PŘIHLÁSIT
6 tipů, jak se nespálit při výběru pracovního počítače

6 tipů, jak se nespálit při výběru pracovního počítače

06. 05. 2018

Koupě počítače – zejména toho pracovního – může být velmi stresujícím zážitkem. Jen si to představte: průměrný Evropan pořizuje nový počítač jednou za sedm let (to je ve světě informačních technologií jako celé století). Takový nový počítač nemá s tím předchozím už téměř nic společného a vyznat se v jeho parametrech bývá pro kupujícího nelehkou „životní zkouškou“.

Vážený čtenáři, pokud jen trochu o pořízení nového počítače nebo notebooku uvažujete, čtěte zvlášť pozorně. Připravili jsme pro Vás 6 důležitých tipů, jak správně vybrat pracovní počítač (ať už notebook, či klasický stolní počítač).

Na práci jsou profesionálové  – Windows 10 Pro

Tímto by měl výběr nového pracovního počítače začít. Chtějte jednoznačně počítač s operačním systémem Windows 10 Pro. Je to důležité pro Vaši bezpečnost. Právě systém Windows 10 Pro má oproti jeho domácí verzi navíc ještě nástroj na šifrování Vašich citlivých dat, takže při ztrátě počítače nehrozí jejich zneužití. Další z výhod systému Windows 10 Pro je možnost nastavit, kdy budou probíhat bezpečnostní aktualizace. Tak zajistíte, že se aktualizace nespustí přesně ve chvíli, kdy potřebujete dokončit důležitou práci.

Pracovní počítač víc vydrží a je bezpečnější. 

V široké nabídce počítačů je náročné se zorientovat i pro samotné prodejce. Jednoduché doporučení zní: vybírejte z profesionálních modelových řad. Zaměřte se na:

  • ThinkPad, Latitude, TravelMate, Vostro, ProBook, EliteBook…

Právě tyto modelové řady jsou navrženy tak, aby vydržely časté přenášení, přepojování a  'bezohledné' zacházení. Navíc bývají vybaveny zabezpečovacími prvky: 

  • čtečkou otisků prstů, šifrovacím modulem…

Chtějte takzvanou „OnSite“  záruku

Představte si, že Váš pracovní počítač nemusíte v případě závady nikam posílat. Technik přijede k Vám a počítač opraví. Všechny díly dokáže vyměnit u Vás doma nebo v kanceláři. Vyhnete se až měsíčnímu čekání i situaci, že by s rozbitým počítačem „cestovala“ do opravy veškerá Vaše citlivá data. V případě „OnSite“ záruky se opravou Vašeho počítače začne servis zabývat nejpozději následující pracovní den. U kvalitních pracovních počítačů je tato záruka samozřejmostí a lze ji také snadno prodloužit (naopak: k těm „domácím“ mnohdy ani neexistuje).

Do moderní kanceláře patří  moderní Office

Synonymem pro práci na počítači je kancelářský balík MS Office. Chtějte ho hned při koupi počítače – ušetříte. Pro pracovní použití je jednoznačně vhodnější verze s předplaceným zabezpečeným úložištěm v Internetu (OneDrive) – typicky verze Office 365 Business. Tak budete mít jistotu, že Vaše práce bude neustále zálohována, dokonce i omylem smazané soubory dokážete obnovit. Zabezpečení takzvanou dvoufaktorovou autentizací chrání Vaše data i v situaci, kdy někdo zjistí Vaše heslo.

Cena? Počítejte rozumně…

Chcete-li používat kvalitní zařízení, na kterém mnohdy závisí doslova lidské životy, vyplatí se počítat rozumně. Dobře zvolený pracovní počítač je krytý ochranou před náhodným poškozením – při „nehodě“ tak ušetříte za nákladnou opravu. Zejména do firmy se rozhodně vyplatí pořídit pracovní počítač v programu „jako služba“: s příslušenstvím, servisem – to vše za přijatelné měsíční splátky bez navýšení. Tak dokážete pořídit kvalitní zařízení bez kompromisů.

Kupujte tam, kde dostanete  odborný servis

U pracovních počítačů platí dvojnásob, že úvodní nastavení a konfiguraci počítače by měl udělat IT specialista. Doporučí Vám takové zařízení a služby, se kterým ušetříte čas a peníze v budoucnu. Počítač vybírejte s pomocí odborníka a budete mít jistotu, že pořídíte kvalitní pracovní nástroj se zajiště-ným servisem. Za takovými odborníky se vydejte do prodejen COMFOR.

Comfor.cz/firmy
notebooky@comfor.cz
David Plešinger
autor článku je zodpovědný za projekt „notebook jako služba“, který Vám přináší síť prodejen COMFOR: největší síť specializovaných prodejen IT v České Republice