515 266 300 (po-pá 09-17)
Váš košík je prázdný
Využijte nabídku DOPRAVY ZDARMA
a nezapomeňte se PŘIHLÁSIT
Acer Aspire Vero - myslí na naši planetu


 

 

Acer Aspire Vero - myslí na naši planetu



Společnost Acer pečuje o životní prostředí a vyrobila řadu notebooků Aspire Vero, které jsou tvořeny z recyklovatelného plastu. Nemyslete si ale, že budou kvůli použitým materiálům zaostávat za konkurencí. Jsou vybaveny nejnovějším hardwarem i softwarem a cílí na běžné uživatele hlavně pomocí originálního designu a ekologickému směru myšlení.

Celý koncept by měl být postaven na tom, že si zákazníci již nebudou kupovat nové notebooky každé 3 roky, ale budou si pouze upgradovat komponenty notebooku stávajícího, proto jsou také záda notebooku osazena klasickými křížovými šrouby, aby se daly snáz odšroubovat a komponenty jednoduše měnit. Tento systém cílí na udržitelnost, na omezení těžby nerostných surovin, a tudíž tedy na celkovou regeneraci planety.
 

 
Acer Aspire Vero v recyklovaném obalu


 
 

samotný notebook Acer Vero? 

Jelikož není barvený žádnou barvou ani lakovaný, prosvítá na povrch směs recyklovaných materiálů ve formě žlutých a bílých teček. Za mě je to velmi příjemná změna. Barvy nejsou nijak agresivní ani výrazné a hezky doplňují celkový design. Notebook je k dostání ve dvou barevných variantách - černé a šedé. Ač jsem normálně fanoušek černých designů, tady se spíše přikláním naopak k šedému.
Tvar notebooku lehce připomíná řadu jiné známé značky, ale jinak je design velmi originální a povedený, a to hlavně právě díky barevným tečkám. A k tomu ještě šetrný k životnímu prostředí – win-win.

Recyklované materiály nebyly použity pouze na tělo (30% recyklace), ale i na klávesy. Ty jsou dokonce až z 50 % recyklovaného plastu. Na notebooku nenajdete žádné nálepky. Všechny nápisy Acer přímo vryl do šasi notebooku. Celkově notebook působí poměrně kvalitním dojmem. Nikde nevrže a jelikož je povrch matný, nezachytávají se na něm žádné otisky.
 

Už v první moment, kdy se vám ještě zabalený notebook dostane do rukou, je poznat, že je jiný. Kartonová krabice je vyrobena z 85 % z recyklovatelného papíru a výjimkou nejsou ani všechny ostatní části balení. Ikdyž je celá krabice vytvořena z recyklovaných materiálů, působí opravdu luxusním dojmem. Když si člověk notebook vybaluje, je opravdu natěšený na to, co se uvnitř krabice skrývá.

Dokonce i obal na adaptér je papírový! Můžete si z něj poskládat papírový podstavec, na který si pak položíte notebook, což je podle mě super nápad. Ze začátku, než si sedne, je karton po poskládání trochu neforemný, ale pokud jej pořádně zohýbáte, tak pak slouží skvěle. V balení nikde nejsou žádné klasické plastové sáčky. Když už, tak pouze obal notebooku ze 100 % recyklovaného plastu. 
  


 




Acer Aspire Vero vyroben z recyklovaného materiálu

 

 

 

Klávesnice s výrazným "R" a "E"

má díky větším rozměrům notebooku také i numerickou část. Ta byla ale vecpaná ke klávesnici, dle mého názoru, trošku na sílu. Aby se tam vešela, musel její klávesy výrobce trochu zúžit. Některá tlačítka jsou tudíž posunuta na místa, kde byste je normálně nehledali, a proto zabere nějaký čas, než to dostanete do rukou.
Na klávesnici jako takové se ale celkově velmi dobře píše. Jednotlivé klávesy mají velmi pohodlný stisk i zdvih. Pokud si zvyknete na tlačítka v pravé části klávesnice, bude se vám celkově psát velmi dobře. 

Na první pohled si můžete všimnout, že klávesy „R“ a „E“ mají oproti ostatním jinou barvu a jsou zrcadlově obrácené. Měly by poukazovat právě na fakt, že se jedná o snadno opravitelný (Repair), znovu použitelný (Reusable) a recyklovatelný (Recyclable) notebook.
Zajímavý doplněk. Podle mě, super nápad.
 
Acer Aspire Vero vyroben z recyklovaného materiálu                                         Acer Aspire Vero vyroben z recyklovaného materiálu
 
 

Touchpad s integrovanou čtečkou otisku prstů

má oproti zbytku těla hezky hladký povrch, proto ho dobře nahmatáte i bez toho, aniž byste se museli podívat. Jedná se o typ clickpad, jehož integrované tlačítko pohodlně stisknete kdekoliv na ploše a taktéž touchpad podporuje různá multidotyková gesta. Díky tomu můžete třemi prsty minimalizovat okno nebo třeba připnout aplikaci k rohu. V levém horním rohu je čtečka otisků prstů, která funguje spolehlivě a rychle.


Na našem e-shopu máme k dispozici dva modely Acer Aspire Vero i5 a Vero i7. Oba jsou vybaveny Windows 11 a mají velmi solidní hardware uvnitř. Jeden disponuje procesorem Intel Core i5-1155G7 a druhý Intel Core i7-1195G7. Oba procesory jsou z nejnovější 11. generace a zajišťují tak bezproblémový a plynulý chod veškerého dění. V těle mají také 16 GB paměti z nichž 8 GB je osazeno přímo na základní desce a dalších 8 GB je vyměnitelných. Pro ukládání dat je využit SSD disk kapacity 512 GB, anebo 1TB. Matný IPS display o úhlopříčce 15,6 palců nabízí FullHD rozlišení 1920x1080. Nechybí podpora Wi-Fi 6.


Acer Aspire Vero parametry
 
                                                                                                                                                                                                                                       Cena ke dni 21.2.2022
 

Výdrž baterie předčí vaše očekávání

je v tabulce uvedena 7 hodin. Samozřejmě je nutné dodat, že záleží, co na notebooku děláte. Pokud provádíte ve směs nenáročné úkony, tak vám baterie dokáže vydržet až okolo 13 hodin. Acer na optimalizaci výdrže baterie vyvinul aplikaci VeroSense™, která umožňuje výběr mezi různými nastaveními výkonu či úspory baterie. Mezi ně patří Eco+, Eco, Vyvážené nebo Výkon.
 

Acer Aspire Vero výdrž baterie

 
 

Chlazení zajistí plynulý chod 

notebooku je zajištěno dvěma ventilátory, které nejsou při normálním užívání téměř slyšet. Samozřejmě pokud budete zatěžovat notebook tak, aby využil maximální výkon, ventilátory začnou chladit a slyšet budou. Nejedná se ale o žádný vyloženě nepříjemný ani hlasitý zvuk, takže jej budete s velkou pravděpodobností jednoduše ignorovat.
 

Reproduktory, které využívají umělou inteligenci

nabízí poměrně kvalitní, hlasitý a čistý zvuk. Pro nějaké basy je potřeba pevnou podložku, ale i přes to zvuk určitě neurazí a můžete se bez problému koukat na nějaké filmy nebo poslouchat muziku. Acer také využívá technologie Acer TrueHarmony™ a Acer PurifiedVoice™, které potlačují okolní šum pomocí umělé inteligence a díky tomu je notebook ideální také pro firemní hovory, meetingy apod.
 


Shrnutí:
 
                   Acer Aspire Vero plusy                                                    Acer Aspire Vero mínusy


 
Celkově hodnotím notebooky Acer Aspire Vero jako velmi zajímavou řadou, která nejen udává nový směr díky využití recyklovaných materiálů, ale také díky myšlence udržitelnosti. Zákazníky osloví atraktivním vzhledem a zároveň solidním hardwarem. Notebook je dle mého názoru vhodnější pro domácí využití vzhledem k jeho rozměrům a váze, nikoliv pro každodenní přenášení. Osobně se těším na budoucí kroky společnosti a jsem zvědavý, kam tento koncept dokáže ještě dotáhnout.
Autor článku: David H.


 
 

Kupte si svůj Acer Aspire Vero