515 266 300 (po-pá 09-17)
Váš košík je prázdný
Využijte nabídku DOPRAVY ZDARMA
a nezapomeňte se PŘIHLÁSIT
Alexa pro všechny PC s Windows 10 - jak na to?

Alexa pro všechny PC s Windows 10 - jak na to?

26. 11. 2018

Virtuální asistentka Alexa se objevila na několika nových noteboocích a nyní ji můžete nainstalovat na jakékoli PC s Windows 10 a vyzkoušet. V tomto článku prozradíme o Alexe něco více a ukážeme, jak ji nainstalovat.

Co je Amazon Alexa? 

Amazon Alexa, častěji jen Alexa, je virtuální asistentka, která využívá hlasové rozpoznávání a umělou inteligenci k usnadnění všemožných činností, včetně ovládání chytré domácnosti. 
Jak nainstalovat Alexu na PC s Windows 10?
Protože Alexa prozatím funguje jen v angličtině, bude potřeba udělat několik kroků. 

1. Nastavte si operační systém do angličtiny

V nastavení jazyka je potřeba stáhnout a aktivovat angličtinu, a to konkrétně americkou
nastaveni-jazyka-windows10.png
po stažení a volbě jazyka v nastavení Windows 10 bude potřeba se odhlásit a  opět přihlásit, aby se jazyková sada plnohodnotně aktivovala

2. Stáhněte si instalační balíček 

Balíček by měl být k dispozici v americké verzi Microsoft store, pokud ho mezi aplikacemi nemůžete najít, zkuste instalaci stáhnout například na tomto odakze.

3. Nainstalujte Alexu a přihlašte se se svým Amazon účtem

V průběhu instalace se automaticky nainstalují i další potřebná rozhraní. Jakmile máte nainstalováno a změněn jazyk, můžete Alexu spustit jako kteroukoli jinou aplikaci. Pokud ji chcete mít neustále po ruce, můžete si ji připnout na hlavní panel. K nastavení se dostanete pravým kliknutím na spodní lištu (hlavní panel), ve volbě Nastavení hlavního panelu je možné v sekci Oznamovací oblast kliknout na volbu Vybrat, které ikony se budou zobrazovat na hlavním panelu právě i Alexu.
Pro používání Alexy budete potřebovat Amazon účet, který si můžete vytvořit.

Co všechno Alexa umí?

Teď už můžete zkoušet dávat Alexe všemožné otázky a úkoly. Můžete jí třeba říct, ať přehraje písničku, nastaví budík na 7 ráno, řekne náhodné číslo, zjistí počasí, pomůže najít ztracený tablet či telefon nebo třeba řekne nějakou náhodnou zajímavost.

Prosadí se Alexa i ve Firmách?

Umělá inteligence tohoto typu má největší úspěch v domácnostech a mezi jednotlivci, brzo se ale očekává rozšíření i do firemního sektoru. Dokáže totiž šetřit čas zadáváním textu prostřednictvím klávesnice, zvládne automatizovat opakované úkoly a mnohem rychleji odpovídat na některé typy otázek, než standardní textový vyhledávač. Celá řada společností proto vidí virtuální asistenty jako jasnou budoucnost na pracovištích.