515 266 300 (po-pá 09-17)
Váš košík je prázdný
Využijte nabídku DOPRAVY ZDARMA
a nezapomeňte se PŘIHLÁSIT
Produkty chytrého zdraví aneb pomocníci pro monitoring vašeho zdravotního stavu


Produkty chytrého zdraví aneb pomocníci pro monitoring vašeho zdravotního stavu

V dnešní době člověk pořád slyší slovo „chytrý“. A teď to nemyslím v souvislosti s vědomostmi, ale s elektronikou. Stačí se jen rozhlédnout kolem sebe a téměř vše, na co se podíváte, je chytré. Hned po ruce určitě máte chytrý telefon. Na ruce chytré hodinky.
Možná právě ležíte v obýváku na gauči a sledujete chytrou, tzv. SMART televizi.
Věděli jste ale, že také existuje něco jako chytré zdraví? Pojďme společně zjistit, co se pod tímto pojmem skrývá.

Produkty chytrého zdraví nejsou obvykle věci, které byste nosili s sebou každý den. Jedná se spíše o parťáky do domácnosti, které využijete buď jako prostředek relaxace, anebo k monitorování vašeho zdravotního stavu. Netušíte, o kterých produktech je řeč? Nebudu chodit kolem horké kaše. Jedná se o tlakoměry, oxymetry, teploměry, čističky vzduchu, dětské chůvičky, chytré láhve, masážní přístroje, osobní váhy a tak dále.

 

Čističky vzduchu s HEPA filtrem


Udává se, že máme v České republice až 2,5 milionů alergiků. Ať už uklízíme klidně každý den dvakrát, stejně se nám bude v domácnosti objevovat prach, plíseň nebo nějaké bakterie. Nejhorší je, že je okem ani nevidíme. Spousta z nás má přesně na tyto věci alergii. Doporučil bych vám proto pořízení chytré čističky vzduchu.

Chytré čističky vzduchu umí nasávat vzduch ze všech stran. Následně jej vyfiltrují a vypouští zpátky do prostoru. Svěží a čistý. Jjsou už dneska natolik vychytané, že dokážou pokrýt opravdu veliké plochy. Díky HEPA filtru dokážou vyfiltrovat až přes 99 % částic, které jsou větší než desetiny mikro metrů.

Disponují také ionizátory, které v prostředí zvyšují počet záporných iontů, což pozitivně ovlivňuje naše zdraví, psychiku a soustředění. Také to může napomáhat při bolestech hlavy a udržují optimální vlhkost v bytě. Označení chytré nemají jen tak z plezíru. Můžete je ovládat buď na dálku pomocí mobilní aplikace v telefonu nebo pomocí hlasových asistentů a nebo je můžete ovládat pomocí dotykového displeje. Disponují i nočním režimem, kdy snižují výkon tak, aby vás nechali hezky v klidu spát.

 
 

Pijte vodu z chytré láhve a buďte fresh!

Spousta zdravotních problémů bývá často zapříčiněna nedostatečným příjmem tekutin. Člověk celý den někde lítá, vyřizuje spoustu věcí. A jídlo i pití během toho moc neřeší. Sami si sáhněte do svědomí a přiznejte, že jste se za celý den ani nenapili. Naše tělo ale tekutiny potřebuje! A proto chytré hlavy vymysely chytré láhve, které jsou vytvořeny přesně pro takovéto případy.

Láhev si zesynchronizujete se svým chytrým telefonem pomocí aplikace. Ta pak pomocí Bluetooth trackeru sleduje, kolik tekutin vypijete. Pokud je nejvyšší čas se napít, zašle na vaši láhev upozornění (začne barevně blikat). Krom láhve jej také zašle do vašeho smartphonu nebo chytrých hodinek. Díky tomu budete mít váš pitný režim po celý den pod kontrolou a můžete si být jistí, že pijete dostatek tekutin a dbáte na svoje zdraví.

Dokonce! Některé lahve dokážou zchladit nápoj během několika minut. Takže pokud máte třeba horký čaj a máte žízeň, stačí minutku počkat a nápoj se zchladí na příjemných cca 50 stupňů a vy se můžete v klidu napít. Chytrá věcička, že?



 


Chytré osobní váhy







Tlakoměry, glukoměry, oxymetry, teploměry

Pokud si chcete udržovat přehled o vašem zdraví a nechce se vám kvůli každému měření navštěvovat lékaře, máme řešení. Poříďte si domů chytrý tlakoměr, glukoměr anebo oxymetr. Vyhnete se tak cestě/čekací době u lékaře, a jednoduše zjistíte všechny data z pohodlí domova.

Můžete si v klidu a pohodlí domova změřit tlak, EKG, množství obsahu cukru v krvi nebo také saturaci hemoglobinu kyslíkem či srdeční frekvenci.

 

Saturace hemoglobinu kyslíkem

udává, kolik procent hemoglobinu v arteriální krvi je nasyceno kyslíkem. Proto je důležitým parametrem pro posouzení funkce dýchání. Nízká hodnota saturace hemoglobinu kyslíkem poukazuje převážně na choroby jako onemocnění dýchacích cest, astma, srdeční insuficience atd.
 

Srdeční frekvence

je rychlost, jakou nám tepe srdce. Vyjadřuje se v počtech srdečních stahů (tepů) za minutu. V klidovém stavu se srdeční frekvence pohybuje mezi 60 a 90 tepy za minutu, u profesionálních sportovců je však zpravidla i o polovinu nižší. Zvyšuje se při námaze a zvýšené zátěži, nebo například při stresu.

Tyto měřící přístroje můžete zase připojit pomocí Bluetooth ke svému chytrému telefonu a sledovat v aplikaci, jak se vyvíjí vaše změřené výsledky a jaký je váš zdravotní stav. Produkty mají zpravidla podsvícené displeje, kde jsou výsledky krásně znázorněny. Mají jednoduché a intuitivní ovládání. Co víc, dokážou vás upozornit pomocí časovačů a notifikací na čas měření nebo podobné důležité údaje.



 
Dětská chůvička s kamerou

 



Čistička vzduchu s HEPA filtrem

 








Chytrá láhev






Chytré osobní váhy - už to není jenom o tělesné hmotnosti


Nejprve jsem tomu sám moc nechápal. V čem jako může být klasická osobní váha chytrá? A hlavně, k čemu by mi to taky bylo? Trochu jsem si to ale pozjišťoval a přišel jsem na to. Člověk má zažité, že přijde k váze, stoupne si na ni, zjistí kolik váží kilo a tím to hasne.

Dnešní chytré osobní váhy toho ale umí daleko víc. Dokážou vás nejen zvážit, ale také vám změří pomocí bioelektrické impedanční analýzy podíl tuku, vody nebo svalů. Je jasné, že tato funkce je cílena spíše pro sportovce. Ale myslím, že i nesportovcům mohou být tyto informace užitečné. Váhy si dokážou zapamatovat i několik uživatelů, takže každý člen může využít monitoringu svých cílů.

Měří také několik různých tělesných indexů a po každém měření jsou schopné dát vám zpětnou vazbu. Některé chytré váhy také umí zobrazovat předpověď počasí. Anebo vám třeba popřejí vše nejlepší v den vašich narozenin.




 
Chytrý měřič tlaku

 




Oxymetr s pulsoměrem







Chytrá dětská chůvička s kamerou

Ti, kteří už máte děti, určitě znáte nasledující situaci. Vaše dítko spinká v postýlce a vy se snažíte využít volné chvíle k tomu, abyste si udělali pár potřebných věcí. Zároveň ale potřebujete mít jistotu, že je vaše dítě v pořádku. K tomu je super řešením chytrá dětská chůvička s kamerou.

Chůvičky se mohou otáčet horizontálně i vertikálně, a na displeji budete mít skvělý přehled o tom, jak je na tom vaše dítě. S dětskou chůvičkou můžete připojit i několik kamer najednou, takže máte přehled i nad tím, co se děje ve dvou místnostech zároveň. Chůvičky mají také automatický noční mód s nočním viděním anebo pokojový teploměr.

Dokonce umožňují výběr a spuštění ukolébavek na dálku z rodičovské jednotky. Pokud bude vaše dítě plakat, nejen že jej uslyšíte, ale také jej budete moci utišit vlastním hlasem na dálku i z vedlejší místnosti.



Masážní produkty, monitoring spánku

Pokud jste rozlámaní, třeba z práce nebo nějakého sportu, není nic lepšího než uvolnit tělo nějakou fajnovou masáží. Často se člověku ale nechce chodit někam do wellness centra a platit si tam masáž. Existují proto také chytré masážní přístroje, s kterými si můžete dopřát masáž pěkně doma v klídečku a teplíčku. Využijete proto přístroje pro masáž zad a krku, nohou, ramen apod.

Produkty mají spoustu různých masážních režimů a stupňů intenzity. Vaše svaly dostanou tíženou péči a vy se uvolníte a odpočinete si. Masážní prostředky také napomáhají k uvolnění stresu.

Chytrá masážní podložka

Skuste si dát doma kvalitní masáž, a pak se třeba ještě zrelaxujte ve vaně se spoustou soli. To je krása co? :) K dokonalosti bude chybět už jen kvalitní spánek. K monitoringu spánku můžete využít taktéž produkty chytrého zdraví.  Ty vám během spánku budou měřit všechny důležité parametry a průběh spánku.

Dokáží měřit například srdeční tep, variabilitu srdečního tepu (HRV – míru mezer mezi vašimi srdečními údery), dechové cykly, spánkové cykly, pohyby v posteli, celkové zotavení, úroveň stresu, chrápání, a především kvalitu spánku. Podrobné výsledky si můžete potom prohlédnout kdekoliv a kdykoliv v mobilní aplikaci.


Určitě bych vám doporučil mít doma minimálně chytrou čističku vzduchu, váhu a teploměr. Myslím si, že by tyto tři věci by neměly chybět v žádné domácnosti. Čistička vám bude vyrábět příjemné a zdravé prostředí a váha, teploměr, tlakoměr apod. jsou věci, které sice nepoužijete úplně každý den, ale je opravdu výhodou mít je doma k dispozici. Usnadní vám ve spoustě věcech práci a budete opravdu rádi, že je máte. Pokud vás tato kategorie produktů zaujala, mrkněte na náš e-shop do sekce chytré zdraví a vyberte si produkt, který vám bude pomáhat udržovat přehled o vašem zdravotním stavu a kondici.
Sepsal: David H.