Objednávky vytvořené od čtvrtku 28. 3. do pondělí 1. 4. budou odeslány v úterý 2. 4. Přejeme krásné Velikonoce
Objednávky vytvořené od 28. 3. do 1. 4. budou odeslány v úterý 2. 4. Přejeme krásné Velikonoce
515 266 300 (po-pá 09-17)
Váš košík je prázdný
Využijte nabídku DOPRAVY ZDARMA
a nezapomeňte se PŘIHLÁSIT
Deco M5 - když chte opravdu kvalitní Wi-Fi signál

Deco M5 - když chte opravdu kvalitní Wi-Fi signál

27. 12. 2018

Pokud potřebujete kvalitní signál pro celý dům nebo velký byt, rychle zjistíte, že jeden router stačit nebude. V tomto článku představíme Wi-Fi systém TP-Link Deco a ukážeme, kam pokročily technologie Wi-Fi sítí.

Pokoj nebo menší byt krásně pokryje signál z jednoho klasického routeru. Potom už stačí vybrat model podle toho, kolik budete připojovat zařízení kabelem, jakou rychlost využijete nebo jestli chcete například připojit i disk do usb portu, který můžete sdílet po celé domácí síti. 

Jak si ale poradit ve velkém bytě nebo v domě?

Ve větších prostorách nebude stačit ani velmi silný router. To platí dvojnásob, pokud je v okolí větší množství Wi-Fi sítí, které se vzájemně ruší. Wi-fi signál ovlivňje také materiál stěn, například dřevo ho vcelku úspěšně "pohlcuje".

Možností řešení je několik. Můžete jednodušše umístit router zvlášť například do každého patra a vytvořit několik oddělených sítí. Nevýhodou je nutost přihlašování na jinou síť pokaždé, když chcete silnější signál z nejbližšího routeru.

O něco lepší variantou je použití extenderů, které signál jedné sítě "protáhnou". Problematické je umístění - je potřeba, aby byly ještě v dostatečně dobrém pokrytí signálem a ne všechny zajistí významné rozšíření signálu.
No a poslední variantou je použití systému, který je na takovéto prostory přímo vytvořen, jako je Deco od TP-Linku.
deco-wifi-velky-dum.png

Jak funguje Wi-Fi Deco pro celý dům?

Základní princip je jednoduchý. Systém TP-Link Deco M5 používá více jednotek, které rozmístíte po domě a ty vytváří ve výsledku jednu Wi-Fi síť, které se nemusíte přizpůsobovat vy, ale která se přizpůsobuje připojeným zařízením.
Jednotky spolu komunikují a eliminují slabá místa, poskytují také špičkové zabezpečení a možnosti rodičovské kontroly. Na Deco routerech oceňujeme, že vypadají velmi moderně a přitom decentně, na každé jednotce je také možnost připojení klasického internetového kabelu.
deco-m5-(1).jpg

Kolik metrů čtverečních Deco reálně a spolehlivě pokryje?

Systém Deco M5 se dvěma jednotkami pokryje 350 m2, Deco M5 se třemi jednotkami pokryje Wi-Fi signálem plochu až 510 m2. Obrovskou výhodou je modularita systému - stačí přidat další jednotku a můžete pokrýt další plochu.

Jak je to s rychlostí? 

Deco M5 poskytuje rychlost až 1267 Mb/s. Rychlost internetu ke dnešnímu dni v Česku jen vzácně přesahuje 500 Mb/s, proto se nemusíte bát, že by router brzdil rychlost internetu, bude to naopak. Rychlost ovšem využijete tehdy, když budete například sdílet velké soubory přes domácí síť, například streamovat filmy ve vysokém rozlišení.

Hodně připojených zařízení? Žádný problém.

Pokud máte velké množství IoT zařízení, nebo se chystáte použít Deco do prostor, kde se budou připojovat desítky lidí, nevadí. Deco zvládá i velmi zatížené sítě a může se připojit více než 100 zařízení současně.
router-pro-100-zarizeni.png

Zajímavé technologie využité v routeru

Kromě dvoupásmového připojení s využitím nejnovější technologie 802.11ac používá Deco celou řadu vychytávek, se kterými eliminuje špatný přenos. Routery vytváří síť tak, že je zařízení vnímají jako jednu jedinou síť a přesto jsou vždy připojena k nejvhodnější jednotce. Když se budete například dívat na film nebo stahovat velký soubor a přejdete z jednoho patra do druhého, přepojování jednotek nepoznáte - přenos dat se vůbec nepřeruší. Jednotky dokáží směřovat signál tak, aby pokryl všechna místa, která by byla s běžnými routery "hluchá". 
Za zmínku pak rozhodně stojí systém HomeCare, který se stará o zabezpečení routeru. Routery a síťové prvky totiž bývají často náchylné a napadané, především kvůli zastaralému firmware, protože ho uživatel neaktualizoval, nebo výrobce ukončil podporu. Deco má vlastní antivirus a automatické aktualizace. Funguje dokonce tak, že pomáhá vyhodnocovat jednotlivé hrozby a patří mezi první zařízení, která se proti nim chrání, a to díky spolupráci s TrendMicro, která má podle testů v současnosti jedno z nejlepších zabezpečení vůbec.

tp-link-deco-pokryti-(1).png

Nastavit jde snadno, síť máte pod palcem

Skvělé je, že optimalizační systémy fungují zcela automaticky a nemusíte toho moc nastavovat ručně. Stačí připojit Deco k modemu a nastavit základní informace, jako název sítě a heslo, pomocí mobilní aplikace. Stejně tak je to i při připojování další jednotky. 
Pokud ale chcete mít vše pod kontrolou, nabízí systém celou řadu nastavení, se kterými se dá pohrát. Rodičovská kontrola zvládne sledovat strávený čas on-line i blokovat nevhodný obsah.

Doprava od 28. 3.

Objednávky vytvořené od 28. 3. do pondělí 1. 4. budou odeslány v úterý 2. 4. Děkujeme za pochopení a přejeme Vám krásné Velikonoce