Objednávky vytvořené od čtvrtku 28. 3. do pondělí 1. 4. budou odeslány v úterý 2. 4. Přejeme krásné Velikonoce
Objednávky vytvořené od 28. 3. do 1. 4. budou odeslány v úterý 2. 4. Přejeme krásné Velikonoce
515 266 300 (po-pá 09-17)
Váš košík je prázdný
Využijte nabídku DOPRAVY ZDARMA
a nezapomeňte se PŘIHLÁSIT
Grafické karty s Ray Tracingem jsou tu. Co umí?

Grafické karty s Ray Tracingem jsou tu. Co umí?

21. 01. 2019

Grafické karty s technologií Ray Tracing už jsou v prodeji. Jak Ray Tracing funguje, kde ho využijete a stojí za to?

Co je Ray Tracing?

Ray Tracing, česky sledování paprsku, je metoda, díky které lze vytvářet vysoce realistickou počítačovou grafiku. Dá se s ní setkat například ve filmech, díky novým technologiím grafických karet přichází také do světa počítačových her. Funguje na tom principu, že vypočítává směr a lom jednotlivých paprsků světla. Díky tomu dokáže velmi přesně zobrazovat především odlesky jednotlivých předmětů. Problém je v tom, že jde o výpočetně mimořádně náročnou metodu, kterou v reálném čase doposud nebyly schopny grafické karty ve hrách využívat. To s ale právě mění.

rtx-off-on-ray-tracing-battlefield-V.jpg

Krafické karty s Ray Tracingem

Nové grafické karty na platformě RTX, které nedávno uvedla na trh nVidia, jsou uzpůsobené právě pro výpočet těchto paprsků. Zvládají tak složité výpočty dostatečně rychle, aby vytvořily hyper-realistický obraz v počítačových hrách. A stojí to za to. V roce 2019 by měla další Ray Tracing karty vydat i konkurenční AMD.
Momentálně můžete vybírat z těchto:

A pokud ani 2080 Ti nebude stačit, můžete si pořídit dvě a propojit je můstkem.

Které hry jsou připraveny na Ray Tracing?

Několik her už RT podporuje a další budou brzy přibývat. Dobrá zpráva je, že Battlefield V už Ray Tracing umí a vypadá skvěle. Mezi další hry patří závodní Assetto Corsa, sci-fi střílečka Atomic Hearth, dále hry Control, Enlisted, Mechwarrior V, Metro Exodus, Shadow of the Tomb Raider a další.

ray-tracing-tomb-raider.jpg

Doprava od 28. 3.

Objednávky vytvořené od 28. 3. do pondělí 1. 4. budou odeslány v úterý 2. 4. Děkujeme za pochopení a přejeme Vám krásné Velikonoce