515 266 300 (po-pá 09-17)
Váš košík je prázdný
Využijte nabídku DOPRAVY ZDARMA
a nezapomeňte se PŘIHLÁSIT
Lze herní nábytek využít i pro práci?

 
 

Lze herní nábytek využít i pro práci?

Co se vám vybaví jako první, když uslyšíte slovo „herní“? Tipnul bych, že různé barvy, podsvícení a extravagantní design. Některé z vás možná také napadne několikahodinové sezení u počítače, ťukání do klávesnice, klikání a zírání do monitoru.
Z dlouhého sezení u počítače pramení, bohužel, také spousta zdravotních problémůBolení zad, krční páteře, rukou pálení očí. Také je to únava, potíže s dýcháním, zažívací potíže nebo stres či deprese.

Výrobci herního vybavení myslí na to, že hráči tráví obrovské množství hodin denně u počítače, a proto vyrábějí své herní výrobky tak, aby těmto problémům co nejvíce předcházeli. Herní židle i stoly jsou tedy ergonomicky opravdu skvěle vyladěné právě pro to, aby byli hráči schopni dlouho sedět, hrát a neohrožovali tím svoje zdraví.


Napadlo vás někdy, že se herní produkty dají využít i na běžné užití, a ne jenom pro hraní videoher? Mě taky zprvu ne, ale pak jsem si řekl, proč by ne? Zkusím vám přiblížit pár situací, kdy by pořízení herních produktů stálo minimálně za zvážení.


 

Pojďme hned k prvnímu příkladu. Zvláště v poslední době, kdy řádil neřád covid, začala spousta z nás pracovat na home office. S tím bylo spojené to, že si každý nějakým způsobem musel vytvořit doma pracovní prostředí. Řeknete si, a na co prostředí? Stačí přeci notebook a myš, a můžu pracovat kdekoliv. Ale ono to není až tak průhledné. Přece jen, potřebujete mít nějaké útulné a dost velké místo na práci. Myslím tím velký stůl, kde bude místo na notebook, monitor, myš a třeba diář. Také si rádi dáte při práci kávu či jakékoliv jiné pití? Ale to je potřeba taky někde poblíž položit.

A tak se dostáváme k situaci, kdy je možné zvážit pořízení herního vybavení namísto „klasického“. Pokud bych při zařizování bytu řekl své drahé polovičce, že chci pro svoje pracovní místo použít herní stůl, židli apod., tak mě s tím na první dobrou pošle do háje. Představí si totiž hned barvičky, ledky a kýče, které se do interiéru  vůbec nehodí.


 
Lze herní nábytek využít i pro práci?

 
 

Spousta různých barev a světel? Bývávalo!


Ale herní vybavení není jen o barvičkách, diodách apod. Prodává se také celé v černém nebo bílém designu. A ledky? Ty se přece jen dají jednoduše vypnout. Proč bych si to ale pořizoval? No, má to spoustu výhod. Například stůl. Pokud si pořídím normální obyčejný stůl, tak aby byl bytelný a dost velký, mě bude stát téměř stejně jako stůl herní.

Proč bych si teda bral herní, říkáte si?

No, protože mi nabídne navíc ještě spoustu dalších vychytávek. Má zabudovaný stojan na monitor (nebude vám tedy zabírat místo na pracovní ploše), držák na sluchátka a pití, zabudovaný USB hub, zabudovanou bezdrátovou nabíječku pro váš telefon nebo sluchátka. Stůl má ideální výšku, takže se u něj nebudete hrbit a má dostatečně velkou plochu na položení rukou. Díky tomu budete moci sedět v komfortní poloze, která šetří vaše záda. Najdete tam taky podstavce pro repráky, které můžete využít po práci ve volném čase.

Tak co? Teď už vám to nezní jako blbost koupit si herní stůl, že?




 
 Herní židle pro kancelářské využití
Herní židle pro kancelářské využitíHerní židle pro kancelářské využití

Lze herní stůl využít i pro práci?
Konektivita herního stolu            Bezdrátová nabíječka na herním stole








Stůl bychom měli vyřešený, ale také budete muset na něčem těch 8h práce sedět. Hned z fleku se nabízí kvalitní kancelářská židle. Má bederní podpěru, dobrou ergonomii, kvalitní materiál, možnost polohování a spoustu dalších vychytávek. Zní to skvěle, ale hádejte co? Herní židle má to samé! I profesionální hráči musí denně sedět na židli více než 8 h. A proto také potřebují vysoce kvalitní židle se všemi těmi super vlastnostmi.
 
Pointa je v tom, že v dnešní době jsou herní židle kolikrát o mnoho levnější než kancelářské, a přitom májí stejné, ne-li lepší vlastnosti. Krom skvělé ergonomie, podpory beder a zad, polohovatelnosti apod. mají třeba také polohovatelné polštáře pro zvýšení pohodlí a podpory páteře.

Při zvažování zůstanou tedy dva rozhodující faktory - cena a design. Bonus pro spoustu mužů klidně může být fakt, že až budou doma sami, zapnou si ledky a odfrknou si u nějaké super hry.  Pak už bude na vás, co u vás vyhraje.

 


 

Při práci oceníte i jiné herní příslušenství než stůl a židli


Další super herní věcičkou je rohož pod křeslo. I ta se dá sehnat s decentním dekorem tak, aby nevyčnívala v interiéru. K čemu je dobrá? Díky ní si doma nebudete ničit podlahu. Když budete denně jezdit křeslem po podlaze, s velkou pravděpodobností ji dříve nebo později poškrábete. A ještě jako bonus redukuje zvuk. Takže nebudete popojížděním otravovat sousedy nebo své drahé polovičky či spolubydlící.
 
Stejného nápadu můžete využít i při zařizování své kanceláře. Ať už v rámci open office, anebo jakéhokoliv jiného druhu. Spousta zaměstnanců může být skrytých vášnivých hráčů a přivítat toto vybavení s otevřenou náručí. Zároveň je v dnešní době spousta moderních kanceláří designována do určitých témat. Tak proč by nemohly být navrženy do tématu herního? Samozřejmě to chce uchopit opravdu profesionálně a celý prostor navrhnout tak, aby byl doladěn do posledního detailu. Ne všude se tento design hodí a také je zapotřebí znát své zaměstnance. Konečná volba je ale koneckonců stejně jen a jen na vás.

Pro jiné, než herní využití, si můžete pořídit také klávesnice, myši, podložky, anebo sluchátka. Tady už je porovnání složitější. Pro myši opět platí fakt, že hráči musí trávit x hodin na počítači, a proto se při vývoji produktů dbá na jejich ergonomii a kvalitu. Nedochází tak ke karpálním tunelům a podobným nemilým následkům. S cenou už je to na pováženou. Stále se, řekněme, vyrovnává mezi herními a kancelářskými produkty, ale často se u herních připlácí za funkce navíc, které jsou důležité pouze pro hráče, a ne pro práci nebo běžného uživatele. Nepotřebujete sice několik programovatelných tlačítek nebo obrovské rozlišení (dpi) u své myši, ale hodí se třeba skvělá ergonomie a výdrž baterie (u bezdrátových).

 
Herní příslušenství pro kancelářské účely       

U klávesnice se vám může hodit podsvícení při práci do večerních hodin nebo přesnost a citlivost stisknutí kláves. Herní klávesnice garantují až několik milionů stisknutí kláves beze ztráty přesnosti. A jejich tlačítka lze také měnit. Díky tomu máte predispozici toho, že klávesnice bude bez problému sloužit i několik let a vaše investice se vám vyplatí.

Také podložky by se vám mohli hodit i pro pracovní účely a né jen pro hraní her. Myš po nich lépe jezdí, a když si vyberete model a většími rozměry, můžete si o ně opírat lokty při práci. Nebudete je tak mít otlačené a nebudou vás bolet. Podložky nejsou jen s herními motivy, ale i jednobarevné. Proto na stole nebudou nijak vyčnívat. Při troche šikovnosti dokáží, naopak, udělat hezký doplněk dekoru místnosti.

I herní sluchátka se vám pro práci můžou hodit. Hráči se musí soustředit na hru, neslyšet okolní prostředí a pomocí mikrofonu komunikovat mezi sebou. Ty stejné vlastnosti využijete i v práci. V open office typicky bývá hluk. Zaměstnanci si povídají mezi sebou, a vy se nemůžete soustředit na práci. Mnoho lidí tento problém řeší právě sluchátky. Ty potlačují okolí a vy se můžete v klidu soustředit. A jelikož se dělají herní sluchátka i bezdrátové, můžete mikrofon klidně využít i pro telefonování nebo videohovory a videokonference.



Pokud si tedy pořídíte herní výbavu, kterou budete využívat i pro práci, měla by vám pomoci předcházet nepříjemnostem spojeným s dlouhodobým sezením u počítače. Herní stůl i židle jsou ergonomicky vyladěny přesně pro tyto účely. Sluchátka, myši, klávesnice a ostatní věci už jsou jenom takové další díly skládačky. Je důležité u práce myslet na svoje zdraví a předcházet jakýmkoliv problémům. Na obrázku ještě pro vás přikládáme pár tipů, jak správně sědět u počítače.


 
Jak správně sedět u stolu
Zdroj: BOZP.cz
 



Tak co, zvážíte nákup herního vybavení namísto klasického kancelářského? Neříkám, že je to nějaké závratné řešení, ale určitě stojí za zmínku. Je dobré ho při výběru zvážit, protože má spoustu různých vychytávek, které ostatní produkty nenabízí. Pokud byste si chtěli herní vybavení prohlédnout, osahat či vyzkoušet, najdete je na našich prodejnách!

 
 

Zvažujete nákup rovnou celého setu? Pokud ano, dáme vám na něj 20 % slevu! Jestli chcete poradit s výběrem, rolujte dolů :)

 

Máte zájem o konfiguraci na míru? Vyplňte tento formulář a my vám rádi pomůžeme.