515 266 300 (po-pá 09-17)
Váš košík je prázdný
Využijte nabídku DOPRAVY ZDARMA
a nezapomeňte se PŘIHLÁSIT
4 tipy, jak umístit router pro maximální signál.

4 tipy, jak umístit router pro maximální signál.

16. 02. 2019

Víte, kam správně umístit router, abyste dosáhli nejlepšího signálu? Přinášíme 4 klíčové tipy, jak z routeru dostat maximum.

Jaká je nejlepší poloha routeru? V centru místa, které chcete pokrýt.

Věděli jste, že pokud chcete docílit co nejlepšího pokrytí Wi-Fi signálem, je dobré router umístit do středu prostoru? Mezi hlavní pohlcovače signálu patří zdi a také rohy. Zjednodušeně lze říci, že čím více se signál musí odrážet, tím je horší. Proto je nejtaktičtější umístit router do středu prostoru, který chcete pokrýt, ideálně tam 

Raději na poličku, ideálně na strop.

Protože mají routery tendenci vyzařovat signál pod sebe, umistěte router nejlépe pod strop. Tam signálu současně brání obvykle mnohem méně překážek.

Kam namířit antény? Raději do více směrů.

Pokud máte router s anténami, nenechejte všechny mířit nahoru, nebo dokonce jedním směrem. Zkuste je naopak zacílit na více stran. Pro

Co nejdál od mikrovlnky!

Router ruší jakékoli další záření, je lepší vyhnout se i magnetickým polím. Zkuste ho umístit co nejdál od rozvodních skříní, ostatních zařízení emitujících signál a především co nejdál od mikrovlnné trouby, která ovlivňuje signál obzvlášť negativně.

Tip na závěr: změřte si signál a pozorujte změny

Ačkoli výše uvedené tipy fungují nejčastěji, každý prostor je jiný. Sílu Wi-Fi ovlivníte výrazně také nastavením kanálu, mají na ni vliv i okolní wi-fi sítě, materiály v interiéru a řada dalších obtížně určitelných veličin. Zkuste proto aplikaci či software, který vám pomůže otestovat změny a sílu signálu. Například Helmuhurts pro Android. Tak nejlépe zjistíte změny, které pomohou vašemu pokrytí nejvíce. Základem je ale vždy kvalitní router. Typ routeru totiž ovlivní sílu signálu ze všeho nejvíce.