515 266 300 (po-pá 09-17)
Váš košík je prázdný
Využijte nabídku DOPRAVY ZDARMA
a nezapomeňte se PŘIHLÁSIT
Jak vybrat klávesnici?

Jak vybrat klávesnici?

12. 05. 2018

Vybíráte klávesnici ke stolnímu počítači, nebo se rozhodujete, jaká je nejlepší klávesnice k notebooku? Poradíme, na co se při výběru klávesnice zaměřit.

Plnohodnotná klávesnice je nepostradatelná součást stolního počítače. V dnešní době se může klávesnice hodit i na delší psaní k notebooku, který má často klávesnici zmenšenou, nebo chybí numerická část. Kromě toho můžete pořídit také bluetooth klávesnici, kterou připojíte k televizi, tabletu nebo mobilu.

Drátová klávesnice nebo bezdrátová klávesnice?

Jedním z nejdůležitějších rozhodnutí je, jestli vybrat klávesnici s drátem nebo bez. Bezdrátová klávesnice má velkou přednost v tom, že ji můžete posunout kam chcete, klidně si s ní sednout do křesla. Moderní kousky navíc nabízí velmi dlouhou výdrž baterie, bez výměny baterek vydrží déle než rok. Drátové klávesnice jsou zase o něco levnější a baterky nemusíte měnit vůbec. Nadto mají nekompromisně malou odezvu, což ocení hráči her.

Podsvícené klávesnice

Důležitým parametrem je podsvícení. Pokud budete psát i za šera a tmy, je podsvíceni velmi užitečné. Obzvláště na domácí použití doporučujeme podsvícené klávesnice. Na našem eshopu najdete bezdrátové klávesnice s podsvícením i drátové klávesnice s podsvícením.

Klávesnice na hry

Budou se na klávesnici hrát hry? Potom dejte přednost takové klávesnici, která je přímo na hry určená. Vydrží mnohem více stisků a často má také více programovatelných tlačítek, které se při hraní hodí. U spousty herních klávesnic je samozřejmostí podsvícení, někdy i více možností barev a široké možnosti nastavení. Na hry se obvykle hodí drátové klávesnice - mají totiž minimální dobu odezvy a rychlost je ve hrách klíčový faktor.
Špičkou jsou mechanické klávesnice, které mají pro každé tlačítko vlastní spínač, narozdíl od obyčejných klávesnic, které fungují na principu membrány.

Bluetooh klávesnice k televizi, mobilu nebo tabletu

Pokud chcete psát na mobilu, tabletu, nebo třeba televizi, bude se hodit klávesnice s připojením přes technologii Bluetooth. Tyto klávesnice jsou obvykle dobře skladné a můžete si je vzít i na cestu. Najdete mezi nimi i klávesnice s touchpadem, který poslouží místo myši.

VYBRAT KLÁVESNICI