515 266 300 (po-pá 09-17)
Váš košík je prázdný
Využijte nabídku DOPRAVY ZDARMA
a nezapomeňte se PŘIHLÁSIT
Jak vybrat powerbanku a kolikrát zvládne nabít telefon?

Jak vybrat powerbanku a kolikrát zvládne nabít telefon?

30. 11. 2018

Powerbanky jsou skvělý pomocník na dobíjení, když není po ruce zásuvka. Jakou vybrat a jak spočítat, kolikrát opravdu nabije telefon?

Co je powerbanka?

Powerbanka, nebo také externí baterie, je jednoduché zařízení, ze kterého si můžete nabít například mobilní telefon, když zrovna není po ruce zásuvka nebo nabíječka. Kromě toho má často i další funkce. Powerbanku je dobré vybírat si především podle kapacity, s ohledem na to, jaká zažízení z ní plánujete nabíjet.

Co umí dnešní powerbanky?

Mimo nabíjení mají powerbanky také ukazatele zbývající kapacity, led baterii, některé jsou odolné proti pádu, některé dokonce vodotěsné. Existují i speciální powerbanky natolik silné, že s nimi lze dobít notebook nebo oživit autobaterii.

Powerbanka na solární panel?

Solární panel je skvělá pomůcka, pokud potřebujete akutně dobít alespoň trochu baterie a jste zcela mimo civilizaci, obzlávště se hodí na dlouhé túry, kde ji můžete mít celou dobu na slunci, nebo připnutou na batohu. 
Dejte ale pozor, solární nabíjení je vzhledem ke kapacitám baterií dnešních mobilů velmi pomalé. Na pár procent nabití budete potřebovat strávit dlouhé hodiny na slunci. Plánujte solární funkci spíše jako podpůrnou, pokud nemá opravdu velké panely.

SOLÁRNÍ POWERBANKY

Kolikrát se dá z powerbanky nabít telefon?

Výpočet není tak jednoduchý, jak by se mohlo zdát. Pokud máte telefon s baterií 2000 mAh a pořídíte si powerbanku 2000 mAh, může se stát, že se vám telefon plně nenabije. To je způsobeno efektivitou powerbanky samotné, ztrátami při nabíjení a také opotřebením obou baterií.

Stáhnout tabulku a spočítat nabíjecí potenciál

Vytvořili jsme pro vás jednoduchou tabulku, do které stačí napsat, jakou máte kapacitu baterie a jakou plánujete powerbanku, přidat efektivitu nabíjení, nebo alespoň její odhad (u nové powerbanky počítejte 70-95%, podle kvality) a zjistíte, na kolik nabití bude powerbanka cca stačit.

VYBRAT POWERBANKU