515 266 300 (po-pá 09-17)
Váš košík je prázdný
Využijte nabídku DOPRAVY ZDARMA
a nezapomeňte se PŘIHLÁSIT
Jak vybrat tlačítkový telefon?

Jak vybrat tlačítkový telefon?

07. 05. 2020

Klasické tlačítkové telefony jsou někdy k nezaplacení. Klasické telefony bývají odolnější, nejsou drahé, vydrží dlouho na baterii a řada starších lidí tlačítkovou klávesnici prostě chce, protože se lépe ovládá. Jak vybrat?

Klasické telefony s tlačítkovou klávesnicí

První komerčně dostupný mobilní telefon byla Motorola DynaTac 8000x z roku 1983. Za chvíli to bude 40 let. Vážila ani ne kilo a stačilo Vám na ni 4 000 dolarů.

A samozřejmě byste na ní nenašli dotykový display, ale tlačítka. Klasické telefony s tlačítkovou klávesnicí přitom z trhu až dosud nezmizely, a má to své jasné důvody.
motorola-dynatac-8000.jpg

Spolehlivost, nízká cena, ověřené funkce

U klasických tlačítkových telefonů platí, že jsou mnohem spolehlivější. Není se čemu divit, protože dotykový display je nejnáchylnější částí každého chytrého telefonu a kvůli němu se dělají řady kompromisů. Konstrukce tlačítkového telefonu je jednodušší a mnohem méně náchylná například při pádech. Zatímco nejnovější dotykové telefony se předhání ve výkonu, který běžný uživatel snad ani nemá šanci využít, klasické telefony umí stále to, co jsme používali kdysi. Telefonovat, psát zprávy a samozřejmě i fotit, nastavit si budík, prohlédnout kalendář... I s prohlížením mailů nebo internetu si mnohé z nich poradí.

Kdy pořídit tlačítkový telefon?

Tlačítkové telefony jsou ideální společník do práce. Jako pracovní telefony dlouho vydrží a nerozptylují od volání a základních funkcí. Ocení je také senioři nebo i lidé, kteří využívají základní funkce a nepřejí si být sledováni řadou aplikací, které využívají polohové služby a pokročilé možnosti chytrých systémů. Tlačítkové telefony jsou totiž jedny z nejbezpečnějších a útoky na jejich systémy jsou málo časté.
 

Jak vybrat tlačítkový telefon?

Vybírejte podle toho, na co ho plánujete využít. Mezi špičku stále patří telefony Nokia, remake klasické Nokia 3310 stojí za vyzkoušení, vynikající a elegantní je Nokia 230. Pokud plánujete nákup klasického telefonu pro seniora, značka Aligator má v tomto směru několik vychytávek. Patří mezi ně nastavitelné SOS tlačítko, oblíbený nabíjecí podstavec a systém přívětivý pro velmi snadné používání. Mezi další značky, které stojí za zmínku, můžeme zařadit Evolveo.
klasicky-telefon-nokia.jpg

Odolné tlačítkové telefony

Klasické telefony určené pro skutečnou zátěž jsou Caterpillar, myPhone Hammer nebo Evolveo StrongPhone. Nevadí když spadnou, můžete je ponořit do vody a zvládnou i velmi prašné prostředí stavby. Sledujte u nich certifikaci, IP67 zaručuje prověřený standard.
odolny-tlacitkovy-telefon.jpg

KOUPIT TLAČÍTKOVÝ TELEFON