515 266 300 (po-pá 09-17)
Váš košík je prázdný
Využijte nabídku DOPRAVY ZDARMA
a nezapomeňte se PŘIHLÁSIT

uvod-(1).jpg

co potřebujete vědět při výběru klávesnice

Psát na nevyhovující klávesnici je k vzteku. Možná už jste to zažili. Nepříjemný zvuk, špatná velikost kláves, pomalá odezva nebo příliš vysoký profil, kvůli kterému je najednou text plný překlepů. Ať už jste vášnivý hráč, programátor, píšete si do šuplíku povídky, nebo jen odpovídáte na nikdy nekončící příval pracovních e-mailů, klávesnice dokáže výrazně ovlivnit váš zážitek z práce nebo zábavy. Jak si vybrat tu správnou?

S drátem či bez

Prvním krokem bude ujasnit si vaši preferenci, co se kabelu týče. Chcete klávesnici přenášet, převážet, nebo se s ní prostě pohybovat? Svého favorita najdete mezi bezdrátovými modely. Pokud ji ale máte v úmyslu nechat na teplém místečku u pracovního stolu, nemusí být kabel nutně překážkou. Naopak možná oceníte, že u drátové klávesnice nemusíte řešit vybité baterie.

dratova-klavesnice.jpg

Co přesně potřebujete

Jedna klávesnice nikdy nemůže vyhovovat všem. Proto je důležité rozmyslet si, na co klávesnici používáte nejčastěji.

Hrajete hry? Pak vás nadchne nabídka herních klávesnic. Ty zajišťují díky často používaným mechanickým spínačům skvělou odezvu, která je u her klíčová. Důležitou funkcí je anti-ghosting, který zajistí, že nebude vynechaná jediná klávesa, kterou jste v zápalu hry stiskli. A je jedno, jak rychle za sebou. Herní klávesnice bývají navíc velmi efektně podsvícené a umí svými světelnými efekty reagovat na průběh hry. Některé klávesy si také můžete naprogramovat, aby sloužily přesně k tomu, co při hře potřebujete. Takové pohodlí ocení i ten nejnáročnější hráč. Prozkoumejte třeba tento model Genesis nebo minimalistickou HP HyperX Alloy Origins.

Řešíte ergonomii? Možná píšete ostošest, nebo se u vás objevil syndrom karpálního tunelu. Možná chcete svému tělu dopřát to nejlepší, když už sedí za počítačem. Přesně pro vás bude ideální ergonomická klávesnice. Její rozložení pomáhá držet zápěstí v přirozené poloze, opěrka vám dovolí ruku uvolnit a celkový zážitek z psaní je velmi pohodlný. Pokud vás ergonomická klávesnice láká, za zvážení rozhodně stojí tento model od Microsoftu. Vylepšit si ale můžete i svoji současnou klávesnici – stačí pořídit podložku zápěstí, třeba tuto.

Nechcete nic speciálního a potřebujete prostě spolehlivou parťačku do kanceláře? Tady najdete prověřené sety klávesnic a myší, se kterými bude běžná práce i zábava na počítači jedna radost.

Samostatnou kapitolou jsou stále populárnější klávesnice k tabletům nebo multifunkční klávesnice, které spojíte s chytrou televizí, jakou je například tato Logitech s touchpadem.

gaming.jpg

Klávesy v hlavní roli

Hned na začátek je dobré si ujasnit, jestli chcete o něco pohodlnější nízký profil kláves, nebo vám vyhovuje vysokoprofilová klasika. Obojí můžete sehnat v membránové, mechanické i hybridní verzi. Jakou si zvolit?

Membránové klávesy jsou dnes nejběžnější a také bývají zpravidla tou levnější variantou. Jejich předností je tišší provoz.

Mechanické klávesy jsou oblíbené nejen u gamerů, a to hlavně pro hmatovou zpětnou vazbu při stisknutí a jejich delší životnost. Nevýhodou je vyšší cena.

Hybridní klávesy kombinují výhody mechanických i membránových kláves. Nabízejí rychlou odezvu, ale jsou cenově dostupnější než klasické mechanické spínače.

Podsvícení kláves zvažte, pokud často hrajete nebo pracujete v temném prostředí. Některé nabízejí možnost nastavení barvy a intenzity podsvícení dle vašich preferencí.

Při koupi se zaměřte také na rozložení jednotlivých kláves. Pokud píšete česky, bude vám vyhovovat klávesnice lokalizovaná právě pro češtinu, bývá označována jako QWERTZ. Pokud už máte vybráno, zkontrolujte si ještě klávesy jako Shift, Enter, šipky a další, které mohou mít různé umístění a velikost.

V neposlední řadě se pojďme podívat na čísla, tedy na numerické bloky klávesnic. Je vaším nejlepším kamarádem Excel a čísla potřebujete k práci téměř neustále? Pak se hodí klávesnice, u které už je numerický blok součástí. Dá se ale také pořídit samostatně. Dokonce tak někdy pro větší pohodlí bývají koncipovány ergonomické klávesnice.

mechanicka klavesnice.jpg

Když hraje prim značka

Tohle znají všichni nadšenci ekosystému Apple. Klávesnice Magic keyboard, kterou Apple nabízí, má hned několik vychytávek. Jedná se například o zabudovanou nabíjecí baterii, nůžkový mechanismus pod jednotlivými klávesami či pohodlný nízký profil.

Další oblíbenou značkou, na kterou nedá spousta uživatelů dopustit, je Logitech. Jejich nabídku klávesnic najdete zde.

Na závěr bychom ještě rádi dodali, že výběr klávesnice je opravdu individuální záležitostí, které se vyplatí věnovat dostatek času a pozornosti. Jsme si jisti, že si z naší nabídky vyberete tu pravou.


 

 

Doprava od 30. 4. 2024

Objednávky vytvořené od úterý 30. 4. do středy 1. 5. budou odeslány ve čtvrtek 2. 5. Přejeme pohodový svátek a těšíme se na vás ve čtvrtek.