515 266 300 (po-pá 09-17)
Váš košík je prázdný
Využijte nabídku DOPRAVY ZDARMA
a nezapomeňte se PŘIHLÁSIT
Oprava displaye - kdy se vyplatí?

Oprava displaye - kdy se vyplatí?

09. 05. 2018

Máte rozbitý display? Pomůžeme Vám s opravou. Přečtěte si, co oprava displaye obnáší a u kterých zařízení se vyplatí. Máme i tip, jak se placení opravy vyhnout.

Rozbitý display?

Pokud jste si rozbili display u telefonu, máte rozbitý display tabletu, nebo notebooku, je většinou možné zařízení opravit. Display ale tvoří u většiny zařízení podstatnou část celé ceny a při zvažování opravy je to dobré brát v potaz. Obzvlášť to platí u tabletů a některých mobilních telefonů.

Vyplatí se oprava displaye? 

Než se pustíte do opravy, zkuste zvážit, jestli je to dobrý krok. Před odsouhlasením opravy si nejprve odpovězte na následující:

  • Jak je zařízení staré?

  • Jakou část ceny zařízení by stála oprava displaye?

  • Je poškozený pouze display?

Pokud jde o přístroj starší než 5 let, možná bude lepší volba pořídit si nového pomocníka. Technologicky pokročilejší zařízení totiž zpravidla seženete mnohem levněji, než byla nákupní cena vašeho před 5 lety.
Stejně tak se nevyplatí investovat do starého zařízení, nebo do zařízení, kde display tvoří naprostou většinu ceny. Může se totiž stát, že za chvíli se pokazí nějaká jiná součást, například na základní desce. Zde oprava nemusí být vůbec možná.
Pokud vám telefon s rozbitým displayem například spadl do vody, je pravděpodobné, že problém nebude jen v displayi. Solidní servis vždy diagnostikuje všechny problémy, pokud při předávání neuvedete, že chcete pouze opravit display.

Oprava obrazovek u notebooku

U notebooků je display obvykle snadno vyměnitelný. Cena se pohybuje v závislosti na typu notebooku, u běžných displayů můžete očekávat cenu opravy pohybující se mezi 1 500 - 4 500 Kč. To je většinou méně než polovina hodnoty notebooku - proto zde doporučujeme opravu téměř vždy, nejde-li o starý nebo i jinak poškozený přístroj. Jiná situace může být u speciálních notebooků, dotykových a atypických obrazovek.

Oprava displaye mobilního telefonu

U mobilního telefonu cena a rentabilita opravy záleží na konkrétním modelu. Nejrozumnější je opravovat oblíbené modely dražších telefonů. Oprava displaye iPhone nebo oprava rozbitých telefonů Samsung (vlajkové modely) mívá smysl, a to díky dobré dostupnosti dílů a vyšší ceně telefonu.
Pokud máte levnější model telefonu (pořizovací cena do 3 tis. kč), zejména, pokud není nejnovější, oprava nebývá rentabilní a je vhodnější pořídit telefon nový.

Oprava displaye tabletu

U tabletů jsou opravy nejproblematičtější - display zde tvoří většinu ceny zařízení téměř vždy. Platí obdobné schéma jako u telefonů - oprava rozbitého displaye u nového tabletu Apple iPad a některých modelů Samsung se zpravidla vyplatí, u levnější tabletů zřídkakdy.

Jak se vyhnout placení opravy displaye?

Myslete na možnost rozbití displaye už při koupi zařízení a pojistěte si ho proti poškození. U zařízení určených pro děti, tabletů a notebooků, které se často nosí ven, je to dobrá volba. Dříve nebo později totiž velmi často spadnou..

Máte rozbitý display? Přijďte k nám na pobočku a poradíme co a jak.

NAVŠTÍVIT SERVIS