515 266 300 (po-pá 09-17)
Váš košík je prázdný
Využijte nabídku DOPRAVY ZDARMA
a nezapomeňte se PŘIHLÁSIT
Samsung Galaxy S22 Ultra


Recenze – Samsung Galaxy S22 Ultra


„Nejlepší z nejlepších“, i tak bývá označován nový Samsung Galaxy S22 Ultra. Je tomu ale opravdu tak?
Měl jsem tu možnost nějakou dobu testovat tento nový nejvíce nadupaný model značky Samsung a povím vám, jak na mě zapůsobil.


 

Pyšní se nejnovějšími technologiemi

Jelikož se jedná o nejvyšší model, je jasné, že bude nadupaný od vrchu až dolů. Jeho tělo je tvořeno z kovu a ze skla Gorilla Glass Victus. Váží 228 gramů, má 5 000 mAh baterku a krásný 6,8“ QHD AMOLED displej. Disponuje procesorem Exynos 2200, až 12 GB RAM, 512 GB úložištěm, 4 foťáky a vestavěným perem S Pen.

Díky této sestavičce telefon jede jak drak. Ať už jsem jej používal při jakékoliv situaci, nikdy jsem se neshledal se sebemenším zaseknutím nebo zaváháním. Nutno tedy dodat, že se určitě neřadím mezi ty nejnáročnější uživatele, ale snažil jsem se jej vyzkoušet za všech možných situací včetně benchmarkových testů.

Nabízí se zde otázka, zda Exynos či Snapdragon. Je možné, že by mohl nejnovější Snapdragon být možná o něco výkonnější. To by se v nejnáročnějších situacích mohlo sice projevit, ale na druhou stranu takové nastávají opravdu zřídka. Proto si myslím, že Exynos je pro Glaxy S22 Ultra naprosto dostačující. Za celou dobu jsem se nesetkal s jediným sebemenším pochybením.


 


Samsung Galaxy S22 Ultra







Jak dlouho vydrží velká 5 000 mAh baterka?

Samozřejmě záleží na tom, jak telefon během dne používáte. Z mojí zkušenosti jsem se s takovým klasickým užíváním pár aplikací na chatování, internetu a navigací v autě dostal s přehledem na jednodenní výdrž, a ještě mi většinou 15–20 % zbývalo. Nicméně při využívání náročnějších aplikací, her nebo sledování videí se dostanete na cca 6–7 hodin. Vzhledem k tomu, že telefon má displej, jaký má, mi to přijde adekvátní a dostačující. Telefon podporuje rychlonabíjení a také lze nabíjet bezdrátově, takže budete mít nabito zpět do plna dřív, než řeknete "švec".
 

S Pen je prostě boží

Doposud jsem nikdy telefon se stylusem neměl a čistě subjektivně musím říct, že S Pen je ta nejlepší věc na celém telefonu. Funguje naprosto parádně. U tohoto modelu je prý také ještě 3x rychlejší než u předešlého, a má tedy 2,8 ms odezvu. Dokonce dokáže predikovat vaše tahy, díky čemuž je reakce rychlejší a plynulejší. Toto vylepšení nejsem schopen posoudit, ale S Pen na první dobrou naprosto předčil moje očekávání.

Nejen že si s ním můžete psát poznámky, převádět je na text nebo dělat screeny, ale díky aktivnímu tlačítku můžete telefon ovládat pomocí jednoduchých gest. Můžete posouvat fotky, aniž byste se telefonu dotkli, přepínat mezi předním a zadními fotoaparáty a následně fotit. Díky tomu si můžete nastavit telefon do stativu a pořizovat snímky s dlouhou expozicí, aniž byste se jej museli dotknout a způsobili tak nějaký otřes. Skvělá věc!

Samsung Galaxy S22 Ultra


Displej Ultry vám vyrazí dech

Nová Ultra má svůj 6,8“ AMOLED displej prostě skvělý. Nabízí 120Hz obnovovací frekvenci a také technologii Vision Booster, která dokáže vytáhnout svítivost až na 1 750 nitů. Díky tomu je displej krásně čitelný za jakékoliv situace. Letní sluníčko už pro vás nebude nikdy překážkou. Jediným mínusem, ale pouze subjektivně pro někoho, může být fakt, že je displej zahnutý. Občas se tedy může stát, že na něco kliknete dlaní, aniž byste to zamýšleli. Nicméně stačí tomu dát pár dní a brzy si zvyknete a stávat se vám to už nebude.
 

Fotoaparáty obstály na výbornou

Ultra má téměř stejnou sestavu foťáků jako klasická S22. Jediný rozdíl je v hlavním snímači, který má 108 Mpx. K němu tedy dále nabízí 10 Mpx teleobjektiv s trojnásobným zoomem, druhý 10 Mpx teleobjektiv s desetinásobným zoomem a 12 Mpx širokoúhlý objektiv.

Fotky pořízené jakýmkoliv z fotoaparátů jsou opravdu topové. Samsung klasicky podává trošku živější a kontrastnější fotky, než je originál, ale díky tomu jsou pak i bez jakýchkoliv úprav více „instafriendly“ a působí veseleji. Galaxy S22 Ultra má zepředu také 40 Mpx selfie kameru, která dokáže zachytit opravdu i jakýkoliv sebemenší detail. Samsung zapracoval na hardware i software fotoaparátu a přišel s novinkami jako Nightography a Super Night Solution. Díky nim mají fotografie pořízené za tmy daleko vyšší kvalitu, nižší šum a byly dostatečně osvětlené. Výsledek je opravdu obdivuhodný.

Ukázky fotografií najdete dole pod textem.

Telefon také dokáže natáčet videa buď ve 4K rozlišení s 60 snímky za sekundu, a to na všech 4 objektivech anebo také v 8K při 24 snímcích za sekundu. Nově je ve videu také funkce autoframing. Pokud postavíte telefon nehybně na nějaké místo a spustíte nahrávání, telefon se „uměle natáčí do stran“ takže vás je schopen snímat i když chodíte z místa na místo.

 
Samsung Galaxy S22 Ultra barevné provedení


Jak to se Samsung Galaxy S22 Ultra tedy celkově vypadá?

Samsung Galaxy S22 Ultra určitě splňuje svoje top of the top. Co se týče funkcí, hardware a S Penu mu není co vytknout. Všechno běží jak na drátkách. Nikdy se mi nestalo, že by se, zaseknul nebo měl s nějakou aplikací problém. Má skvělé foťáky a displej, který je krásně vidět i na přímém slunci.

Jediné, co bych mu subjektivně vytknul je jeho velikost a tvar. Mám menší ruku a telefon se mi nedržel úplně komfortně. Taky jsem se bál, že mi každou chvíli spadne. Dále bych měl menší výtku k fotoaparátům. Nikoliv ohledně focení. Fotky z nich jsou naprosto skvělé. Má výtka ale míří k jeho čočkám, které jsou poměrně hodně vystouplé ze zad telefonu. To vede jednak k tomu, že se na okrajích drží prach. Jednak, že když telefon položíte na rovnou plochu a chcete si třeba pomocí S Penu malovat, tak se kýve, což je poměrně otravné. Oba problémy se ovšem dají vyřešit zadním krytem, který si stejně většinou každý k telefonu tak jako tak pořizuje.


 
Samsung Galaxy S22 Ultra výhody      Samsung Galaxy S22 Ultra nevýhody
 


Fotky pořízené telefonem Samsung Galaxy S22 Ultra (hlavní fotoaparát, 3x Zoom, 10x Zoom, fotka za šera):
 
Fotka pořízená hlavním fotoaparátem Samsung Galaxy S22 Ultra
3x zoom Samsung Galaxy S22 Ultra
10x zoom Samsung Galaxy S22 Ultra
Hlavní fotoaparát Samsung Galaxy S22 Ultra
Hlavní fotoaparát Samsung Galaxy S22 Ultra


 

 

Líbí se vám Samsung Galaxy S22 Ultra? Pořiďte si ho u nás: