515 266 300 (po-pá 09-17)
Váš košík je prázdný
Využijte nabídku DOPRAVY ZDARMA
a nezapomeňte se PŘIHLÁSIT

uvod.jpg

Tablet nebo notebook:
Co sedne vám?

Není tomu tak dávno, kdy byly tablety považovány výhradně za společníka pro volný čas. Stále častěji ale notebookům fušují do řemesla i při využití pro práci. Výměna dosluhujícího notebooku za tablet tak v poslední době není žádná výjimka. Hodilo by se vám také zeštíhlit vybavení a užívat si variability tabletu, nebo pro vaše účely bude lepší variantou zůstat u notebooku? Pojďme se společně podívat na výhody i nevýhody obou.

Přenosnost

Tablety jsou svojí přenosností proslulé. Považte sami – mají lehkou a tenkou konstrukci, snadno je sbalíte do každého batohu či kabelky. To z nich dělá ideálního parťáka na cesty, a to i pro případy, kdy opravdu řešíte každý gram vašeho zavazadla. Pokud si s sebou přibalíte i skladnou klávesnici, vaše možnosti se ze čtení a prohlížení webových stránek rozšíří i na odpovídání na e-maily a další pracovní úkoly.

Notebooky sice pomyslnou první příčku v praktičnosti pro přenos ztratily, ale i tak umějí některé z nich při cestování udělat parádu. Například MacBook Air, Lenovo Yoga nebo Asus Zenbook vaši tašku rozhodně příliš nezatíží. Hodí se pro ty z vás, kteří na cestách nechtějí dělat kompromisy.

prenosnost.jpg

Výkon

Notebooky jsou pracanti, kteří se nezaleknou většiny úkolů od práce s dokumenty a sofistikovanými systémy, přes grafické návrhy až po gaming. Hodí se, pokud máte kreativní práci, využíváte několik různých systémů nebo si rádi odpočinete u dobré hry. Už dávno se ale nedá říct, že by byly jedinou možností.

Výpočetní výkon některých tabletů je totiž srovnatelný i s obchodními modely notebooků. Pokud chcete to nejlepší, co trh nabízí, koukněte například na Samsung Galaxy Tab S9 Ultra, který potěší i gamery, nebo Microsoft Surface Pro 8, který dokáže plně nahradit pracovní počítač včetně operačního systému Windows 11 a využití Microsoft 365. V kanceláři využijete ale i levnější modely, které bez problémů zvládnou práci s dokumenty, sociálními sítěmi nebo třeba streamování. Pro extra pohodlí tablet při příchodu domů nebo do kanceláře stačí zapojit do dokovací stanice, nebo využít stojan a klávesnici. Navíc dnes množství firem přechází na cloudová řešení – díky nim i nižší modely tabletů šlapou jako hodinky.

vykon.jpg

Všestrannost

V této kategorii je tablet jednoznačným vítězem. Dotykový displej a ekosystém aplikací je velmi pohodlný pro sledování videí, sociálních sítí a dalšího obsahu. Možnost využít klávesnici oceníte při práci, a podporu stylusu zase při kreativních činnostech nebo ručním psaní poznámek. Z některých tabletů si klidně i zavoláte. Notebooky jsou ale stále skvělým parťákem pro multitasking nebo komplexní úkoly a práci s více programy či aplikacemi najednou.

vysavac.jpg

Tablet oceníte, když:

  • Jste často na cestách.

  • K práci nepotřebujete speciální software.

  • Na jednom zařízení chcete sledovat videa, hrát hry, číst e-knihy i pracovat.

  • Rádi si poznámky píšete ručně nebo pracujete s náčrtky či kresbou.

Ten pravý tablet si vyberete tady.

Zůstaňte u notebooku, pokud:

  • Pracujete běžně s nástroji jako Microsoft Office, Adobe Creative Suite atd.

  • Běžně máte spuštěno více aplikací najednou.

  • Chcete hrát svoje oblíbené hry bez grafických kompromisů.

Celou nabídku notebooků najdete zde. Pokud vás ale přece jenom láká maximální skladnost a variabilita, klidně vybírejte také z nejvyšších řad tabletů, které jsou notebookům rovnocennými partnery.

 


 

 

Doprava od 30. 4. 2024

Objednávky vytvořené od úterý 30. 4. do středy 1. 5. budou odeslány ve čtvrtek 2. 5. Přejeme pohodový svátek a těšíme se na vás ve čtvrtek.