515 266 300 (po-pá 09-17)
Váš košík je prázdný
Využijte nabídku DOPRAVY ZDARMA
a nezapomeňte se PŘIHLÁSIT
Tankové tiskárny. Co jsou zač a stojí za to?

Tankové tiskárny. Co jsou zač a stojí za to?

15. 06. 2021

Tankové tiskárny díky vynikající ceně provozu dobyly na trhu pevné místo. Jak fungují a kdy se vyplatí?

Jak fungují tankové tiskárny?

Tiskárny s tankovým systémem jsou ve své podstatě klasické inkoustové tiskárny. Technologie tisku je inkoustová, hlava tiskárny vytváří pomocí malých kapek inkoustu přímo na papír malé body, které tvoří finální obraz. Rozdíl je v tom, že inkoust není v klasických náplních (cartridge), ale v nádobách, do kterých jde dolévat. A právě tohle jsou "tanky na inkoust" - odtud označení tanková tiskárna.

Recenze na tankové tiskárny jsou pozitivní

Prošli jsme pro Vás recenze na nejčastější tankové tiskárny, abychom zjistili, co píší sami uživatelé. Tankové tiskárny si v porovnání s ostatními systémy zákazníci pochvalují více. Jsou spokojení s pohodlností dolévání inkoustu, kvalitou a především s cenou tisku. V závisloti na modelu si pochvalují také nízkou hlučnost tisku.

Tankový systém - jeho výhody a nevýhody

Hlavní výhodou tankových tiskáren je extrémně levný tisk. Součástí prvního balení bývá velké množství inkoustu (i na mnoho tisíc stran) a jakmile inkoust dojde, jde ho pořídit levně. Inkoust se poté nalévá přímo do nádobek v tiskárně. U tankových tiskáren si vždy dejte pozor, zda je inkoustu dostatek. Na rozdíl od běžných náplní nemají tankové tiskárny spolehlivý systém na upozornění nedostatku inkoustu a s prázdnými tanky může dojít i k jejich poškození. Pečlivě si proto čtěte manuál a postupujte dle pokynů výrobce.

Výhody

  • extrémně nízké náklady na inkoust

  • nižší náklady na elektrickou energii než u laserových tiskáren

  • velmi kvalitní tisk včetně fotografií (dle modelu tiskárny)


Na co dát pozor

  • jako u všech inkoustových tiskáren riziko zaschnutí inkoustu, pokud se tiskárna nevyužívá

  • je potřeba hlídat hladinu inkoustu

Koupit tankovou tiskárnu