515 266 300 (po-pá 09-17)
Váš košík je prázdný
Využijte nabídku DOPRAVY ZDARMA
a nezapomeňte se PŘIHLÁSIT

uvod.jpg

Vy ještě vysáváte sami? Pozvěte si domů robota

Životní tempo se zrychluje. Spěchat do práce, spěchat z práce, vyzvednout děti, odvézt na kroužky, rychle na nákup nebo někde ulovit večeři. Napasovat do podobného rozvrhu čas na úklid je mírně řečeno výzva. Často pak věci doháníme o víkendu, kdy by mnohem lépe chutnala pořádná porce odpočinku. Co kdyby ale někdo vysál nebo vytřel za vás, zatímco vy budete třeba na pracovní poradě?

Kdo robotický vysavač ocení

Uvolnit si ruce se hodí vždycky. Pokud se ale najdete na seznamu níže, bude robotický vysavač
pro vaši domácnost skutečně nepostradatelným pomocníkem:

Rodiny s malými dětmi: Pro rodiče malých dětí je čistota opravdu důležitá, zároveň mívají obvykle plné ruce práce. Nechat si vysát a vytřít, zatímco si hrají s dítětem na hřišti, to je vítané usnadnění života.

Domácnosti s domácími mazlíčky: Nikdo nevysává tak často jako pejskaři či majitelé koček. Chlupy se zkrátka dostanou všude. Robotický vysavač může v tomto případě ušetřit obrovské množství času, které jistě zvládnete využít smysluplněji.

Lidé s nabitým pracovním rozvrhem: Po pozdním návratu z práce ještě vysávat? Nedělejte to sobě ani sousedům. Raději přijďte rovnou do čistého a po náročném pracovním dni si dejte nohy nahoru.

Senioři nebo osoby s omezenou pohyblivostí: Robotické vysavače se dají snadno ovládat přes mobil, a to klidně i na dálku. Některé z nich umí být navíc po nějakou dobu zcela samoobslužné, jako například tento Xiaomi.

Rodiny žijící ve velkých prostorách: Hodně místa znamená taky hodně prachu. S tím si naštěstí robotický vysavač poradí raz dva.

Lidé, kteří často cestují: Řekněte, není návrat do uklizeného bytu tak nějak příjemnější?


pes.jpg

Jak vysavač funguje?

 
Robot bývá zpravidla umístěn v dobíjecí stanici. Pokud mu při úklidu dojde šťáva, přijede si nabít baterii a dokončí úklid tam, kde přestal. Některé modely zvládnou samy i vyprázdnit nádobu
na prach, takže si jich dlouhé týdny téměř nemusíte všímat. Koukněte třeba na tento vysavač značky Tapo. V rámci domácnosti se robot pohybuje pomocí gyroskopické, kamerové nebo laserové navigace. Trasu si plánuje tak, aby uklidil celou plochu co nejefektivněji, a nemusel místa opakovaně přejíždět. U většiny vysavačů pak můžete v aplikaci vidět, kde už je uklizeno, a také to, kudy se vysavač pohyboval.

Na co se zaměřit, když pomocníka vybíráte?

 
1) Sací výkon. Ten se obvykle pohybuje mezi 2000 a 4000 Pascalů. Pokud máte doma koberce, sáhněte po co nejvyšším sacím výkonu. V opačném případě si s klidem vystačíte i s nižším číslem.
2) Vysává nebo i vytírá? Většina modelů dnes už zvládne obojí, některé dokonce v rámci jediného kroku. Například tento model Xiaomi si díky tlakovému rotačnímu vytírání poradí klidně i se zaschlým bahnem. A pokud máte doma i koberce, potěší vás, že sám pozná, kde má
s vytíráním přestat.
3) Výška vysavače a schopnost překonávat překážky. Máte mezi místnostmi prahy? Pak vás bude zajímat, jak vysoké překážky vysavač zdolá. Potřebujete luxovat také pod postelí či gaučem? Rozhodně se vyplatí si prostor změřit a porovnat se specifikacemi jednotlivých vysavačů. Jejich výška se pohybuje v rozmezí 7 až 10 cm.

4) Příslušenství. Některé modely Niceboy nabízí například speciální kartáč na zvířecí chlupy, které domácnosti s domácími mazlíčky rozhodně ocení. Tento vysavač Concept pak ke zvířecímu kartáči přidává ještě příslušenství pro koberce nebo tvrdé podlahy.
5) Údržba. Tady se modely hodně liší. Robotické vysavače jsou bezsáčkové, u většiny z nich je ale potřeba pravidelně vysypávat sběrnou nádobku na prach, takže vás určitě bude zajímat, jaký má daný kus objem. Dražší modely se o to postarají samy v úklidové stanici, stejně jako
o doplnění vody na vytírání. Některé zvládnou dokonce samy čistit svoji spodní část, senzory
a podložky.

6) Cena. Pořádný výkon a funkci vytírání pořídíte dnes už pod 4 tisíce korun. Pokud vám ale vyhovuje množství funkcí a přístroj, který se o sebe stará takřka sám, počítejte s cenou
i nad 15 tisíc. Ze všech variant, které u nás nabízíme, si vyberete tady.

vysavac-(1).jpg

Více blogových článků najdete ZDE