515 266 300 (po-pá 09-17)
Váš košík je prázdný
Využijte nabídku DOPRAVY ZDARMA
a nezapomeňte se PŘIHLÁSIT

 
Wi-Fi 6E

Do Česka se nám dostala nová Wi-Fi síť s názvem Wi-Fi 6E. Jedná se o nástupce Wi-Fi 6 a měla by přivést změnu způsobu používání bezdrátových sítí. Tak se pojďme podívat co vlastně umí a v čem je lepší jak předchozí generace.
 
Jednou z největších a nejzajímavějších věcí na Wi-Fi 6E je fakt, že je vyhrazena pouze pro zařízení, která podporují dané frekvenční pásmo. Starší zařízení jsou z tohoto pásma vyloučena, a proto nebudete jako uživatel nové Wi-Fi 6E muset soupeřit o přenosovou šířku s žádným jiným starším zařízením. Na druhou stranu může mít nová Wi-Fi kratší dosah a bude se hůře vyrovnávat s překážkami. V důsledku toho standard Wi-Fi 6E vyhovuje aplikacím vysílajícím v krátkém dosahu a vyžadujícím vysokou propustnost a nízkou latenci.

1200-(2).png


 
Jak už z předchozího odstavce vyplívá, tak bude pro využití nové sítě zapotřebí také nové vybavení či zařízení. Nejen v podobě routeru, ale také v rámci koncových zařízení (telefony, notebooky, tablety atd.). Mnoho výrobců již představilo modely, které tuto síť podporují, ale jedná se především o vlajkové modely, které, co si budem, nejsou úplně levné. 

Naše domácnosti, až na výjimky, už disponují dávno bezdrátovým připojením a zejména díky posledním letem a vlivu covidu už si málokdo dokáže život bez bezdrátové sítě představit. Drtivá většina nakoupila klasické 5GHz routery a pásma bývají čím dál více zaplněné. Wi-Fi 6E by tedy mohla být účinným řešením této situace, zejména pro místa, kde je nutné zajistit připojení pro velký počet lidí - například kanceláře, kongresová centra, veletrhy a tak dále. Její uživatelé by využívali nových, rychlých pásem a uvolnily by se pásma ostatní.
 

Vyberte si počítač s Windows 11