515 266 300 (po-pá 09-17)
Váš košík je prázdný
Využijte nabídku DOPRAVY ZDARMA
a nezapomeňte se PŘIHLÁSIT
Xbox nebo Playstation - kterou konzoli vybrat?

Xbox nebo Playstation - kterou konzoli vybrat?

17. 03. 2020

Vybíráte herní konzoli a nevíte, jestli sáhnout po Xboxu nebo PlayStationu? Poradíme, který vybrat.

Pokud chcete hrát nejlepší aktuální hry a nevydáte se cestou hraní na PC, máte na výběr mezi konzolemi PlayStation a Xbox. Obě konzole jsou nyní v prodeji ve dvou variantách. Jaké jsou jejich hlavní přednosti a podle čeho vybírat?

Xbox

Xbox je k dispozici ve verzi Xbox One S a výkonnější Xbox One X. Pro obě verze fungují stejné hry, ale na výkonnější variantě Xbox X budou vypadat lépe, poběží s větším počtem snímků za sekundu a budou se také rychleji načítat. Nejvíce si výkonu Xboxu X vychutnáte, když využijete rozlišení 4K. Xbox S rozlišení 4K ve hrách nepodporuje.

Xbox One S Xbox One X
Procesor: 8 jader, 1,75 GHz Procesor: 8 jader, 2,3 GHz
RAM: 8 GB DDR3 RAM: 12 GB GDDR5
Grafický výkon: 1,23 TeraFlops  Grafický výkon: 6 TeraFlops (40 jader)
Rozlišení her: FullHD Rozlišení her: 4K

Jaké jsou výhody Xboxu? 

Xbox One X je nejvýkonnější konzole současnosti a jako jediná podporuje hraní her v plnohodnotném rozlišení 4K. Xbox má skvělý design ovladače, který většina hráčů a recenzentů hodnotí pozitivněji, než u PlayStationu.Cenově vychází obě konzole podobně, Xbox bývá oproti Playstationu mírně levnější. Zajímavá je služba Xbox Game Pass - za 259 Kč měsíčně s ní můžete neomezeně hrát kolem 100 her, aktuální i některé starší z Xboxu 360 a první verze Xbox.

Jaké hry jsou jen pro Xbox?

Rozdíl mezi Xboxem a PlayStationem je samozřejmě také v nabídce her. Mezi hry, které si zahrajete jen na Xboxu, patří série Halo, Gears Of War, Sea Of Thieves, Forza, Ori and the Blind Forest nebo ZooTycon.
 

VYBRAT XBOX

Playstation 

Playstation je také k dispozici ve dvou aktuálních verzích - Playstation 4 nebo výkonnější Playstation 4 Pro. Opět podporují podobné hry, ale PS4 pro má díky mnohem vyššímu výkonu lepší vzhled her, vyšší počet snímků za sekundu a zvládne vyšší rozlišení - díky technologii upscalingu si ve 4K zahrajete v téměř stejné obrazové kvalitě jako u Xboxu X. U PS4 Pro potěší USB port navíc a optický port pro audio.

PlayStation 4 PlayStation 4 Pro
Procesor: 8 jader, 1,6 GHz Procesor: 8 jader, 2,1 GHz
RAM: 8 GB DDR3 RAM: 12 GB GDDR5
Grafický výkon: 1,84 TeraFlops  Grafický výkon: 4,2 TeraFlops (40 jader)
Rozlišení her: FullHD Rozlišení her: 4K Upscaling

Co patří mezi přednosti PlayStationu?

Je to především možnost připojit brýle pro virtuální realitu, kterou Xbox nepodporuje. Virtuální realitu podporují obě verze PlayStationu, Na PS4 Pro je lepší, ale rozdíl není zásadní. Playstation má také více exkluzivních her. U PlayStationu si můžete vyměnit interní disk. V Balení PS4 najdete i headset, u Xboxu není.

Jaké hry si zahrajete jen na PlayStationu?

PlayStation má o něco více exkluzivních her. Patří mezi ně série Uncharted, God Of War, Horizon Zero Dawn, Spider-Man, BloodBorne, StreetFighter nebo GranTurismo.

VYBRAT PLAYSTATION