515 266 300 (po-pá 09-17)
Váš košík je prázdný
Využijte nabídku DOPRAVY ZDARMA
a nezapomeňte se PŘIHLÁSIT
Jak si zařídit pohodlný Home Office?

Jak si zařídit pohodlný Home Office?

16. 03. 2020

Pracujete z domova? Přečtěte si tipy, které se hodí k pohodlnému a zdravému zvládnutí home office.

Kvalitní monitor a správná vzdálenost

Pokud trávíte více času u počítače, základem je kvalitní a správně umístěný monitor. Ideální vzdálenost oka od obrazovky je 50-100 centimetrů. Monitor by měl být přímo před Vámi (maximální rozumná odchylka je 30 stupňů) a měl by být umístěn 15-20 stupňů pod úrovní přímého pohledu.
Pokud vybíráte monitor, dejte pro delší práci přednost monitoru s IPS panelem s technologiemi pro ochranu očí (někdy označované jako EyeSaver nebo Comfort View), které umí filtrovat modré světlo (Low blue light) a problikávání (Flicker-free).
Doporučené monitory pro dlouhou práci:

Vybrat IPS monitor

Udělejte si pravidelnou pauzu

Obzvlášť, pokud jste doma a pracujete na počítači, dodržujte pravidelné pauzy. Každé dvě hodinky si udělejte 5-10 minut pauzu spojenou s pohybovou aktivitou, trochu se projděte, protáhněte, nebo si klidně udělejte sadu dřepů, kliků a sklapovaček. Když budete takovéto pauzy dodržovat, výsledky jsou skvělé - menší únava, zpevnění svalstva, pocitově více energie...

Pohodlně se usaďte, investujte do pořádného křesla

Mezi nejdůležitější výbavu patří nejenom IT hardware, ale také kvalitní židle či křeslo. Obzvláště, pokud Vás občas bolí záda, nebo si neděláte několik pravidelných přestávek s jinou pohybovou aktivitou, nepodceňujte výběr křesla.

Vybrat kvalitní kancelářskou židli

Dobrá myš a ergonomické podložky

Vyberte si dobře padnoucí myš. Existují také speciální vertikální myši, které jsou nejzdravější a jako pracovní benefit je začíná využívat stále více zaměstnavatelů. Zápěstí prospěje gelová podložka pod myš a před klávesnici.  Detaily a tipy si můžete přečíst v našem článku: 5 tipů, jak se vyhnout syndromu karpálního tunelu.

Zkuste si měřit čas a neprokrastinujte přes míru

Doma není těžké od práce sklouznout na několik hodin k prohlížení sociálních sítí a čtení článků o koronaviru. Může se ale stát, že se vám pracovní den "rozplizne" až do noci. Zkuste si měřit čas, který s konkrétními úkoly trávíte, pomůže třeba služba Toggl. Už samotné vědomí, že si čas sledujete, možná s efektivitou práce pomůže. Můžete si i předem stanovit odměny za dokončení dílčích úkolů.

Videokonference? Kvalitní headset dělá divy

Obyčejný mikrofon a reproduktor v notebooku je pouze provizorní řešení, až na výjimky je zvuk špatný a často bude v mikrofonu slyšet celá konference v ozvěně, pokud ji nebudete mít ve sluchátkách nebo extrémně potichu. Vyberte si kvalitní headset, drátové začínají na skvělých cenách, ideální jsou pak bezdrátové headsety. Špičkové headsety a handsfree vyrábí například Jabra.

Vybrat bezdrátový headset