515 266 300 (po-pá 09-17)
Váš košík je prázdný
Využijte nabídku DOPRAVY ZDARMA
a nezapomeňte se PŘIHLÁSIT
CPA telefony


 

cpa-pro-senior-11-mobilni-telefon-pro-duchodce-(2).jpg
Mobilní telefony pro seniory – proč je lídrem značka CPA?

Klasický tlačítkový telefon, spolehlivý a jednoduchý na ovládání. Víme, kam pro takový sáhnout.


Jak vybrat telefon pro seniory?

Seniorský telefon vybírejte především podle přání toho, kdo ho bude používat. I někteří osmdesátníci spokojeně používají dotykáče a nedají na ně dopustit.
Pokud ale chtějí klasiku, zaměřte se na následující:

  • Pohodlná klávesnice – tlačítka by měla jít dobře zmáčknout a měla by být umístěna v dostatečných rozestupech, ideální jsou větší písmena

  • Jednoduchý a funkční systém – základem jsou čitelné prvky, srozumitelné rozhraní a zapamatovatelná nastavení

  • Důležitá funkce – SOS tlačítko

  • Další užitečné funkce – světlo, nabíjecí stojánek, jsou praktické a potěší


Které značky stojí za to?

Tlačítkovou klasiku vyrábí například Nokia, Aligator nebo Evolveo. Mezi špičku patří i česká společnost C.P.A Czech, která se zaměřuje právě na seniorské modely. Hlavního zástupce Halo 11 Pro Senior jsme vyzkoušeli, podívejte se, co zvládne.
 

CPA Halo 11 Pro Senior se stojánkem a SOS tlačítkem

telefon-pro-seniory-sos-tlacitko.pngCPA Halo 11 je klasický tlačítkový telefon, který potěší jak cenou, funkcemi tak kvalitním zpracováním. Na prvním místě musíme ocenit snadné ovládání, telefon je plně v češtině a nechybí srozumitelný návod (může to znít jako samozřejmost, ale na Android pořádný návod v balení nenajdete, navíc se prostředí stále mění).
Přístroj perfektně poslouží pro telefonování, doporučujeme využít tzv. fotokontakty, kdy jdou přiřadit k telefonním číslům fotky, které vypadají na kvalitním barevném displeji skvěle. SMS zprávy se díky prostorově dobře rozloženým tlačítkům, na něm píšou jedna báseň. Tlačítka jsou dostatečně velká a podsvícená, díky braillovu písmu poslouží i jako telefon pro nevidomé.

SOS tlačítko, které je novinkou pro model Halo 11 Pro, se nachází na zadní straně a dokáže odesílat GPS polohu na vybrané kontakty, pokud nastane krizová situace.
Z pokročilejších funkcí se v telefonu nachází i FM rádio, budík, přehrávač hudby, LED světlo i kalkulačka.

Na závěr na telefonu Halo 11 Pro Senior oceňujeme ještě 2 vychytávky. První je nabíjecí stojánek – telefon může mít své místo a snadným postavením do stojánku se nabije. Druhá vychytávka je ta, že pokud nechce, nemusíte ho nabíjet moc často. Na rozdíl od výkonných smartphonů s obřím displayem totiž vydrží až 10 dní provozu na jedno nabití.

cpa_halo_11_pro.png