515 266 300 (po-pá 09-17)
Váš košík je prázdný
Využijte nabídku DOPRAVY ZDARMA
a nezapomeňte se PŘIHLÁSIT
Vše, co potřebujete vědět o květnovém vydání Windows 10

Vše, co potřebujete vědět o květnovém vydání Windows 10

27. 05. 2019

Na první pohled si všimnete bílého vzhledu, ale tím nový update Windows 10 nekončí. Co vše přináší nového a na co si dát pozor?

Jak získat nejnovější update?

Nejrychleji update získáte, pokud ručně vyxhledáte aktualizace a update nainstalujete. Stačí stisknout tlačítko start, začít psát vyhledat aktualizace. 
vyhledat-aktualizace.png
Brzy se objeví na prvním místě patřičná nabídka.
vyhledat.png
Pokud nenainstalujete update ručně, Microsoft bude v rámci automatických aktualizací postupně update instalovat na všechny počítače. Pokročilejší možnosti nastavení aktualizací, například jejich úplné vypnutí, mají uživatelé profesionálních verzí Windows 10.

Co je nového?

  • Světlé téma je opravdu světlé. Má bílé tlačítko start, spodní lištu i další prvky. Pokud se vám to nelíbí, stačí kliknout kamkoli na plochu pravým tlačítkem, vybrat přizpůsobit a nastavit si barevné téma podle libosti.
  • Přehled využití úložného prostoru - užitečná pomůcka v nastavení úložiště, která znázorní, co na discích zabírá nejvíce místa. Pro tuto činnost jsme v tomto článku doporučovali různé programy s grafickým znázorněním a je hezké, že Windows integruje vlastní nástroje bez nutnosti instalace programů třetích stran, byť zatím nejsou tak podrobné.
  • Vylepšení vyhledávání - nové vyhledávání slibuje rychlejší a lepší výsledky
  • Vylepšené nastavení - Microsoft neustále pracuje na vylepšení nastavení, které je zatím tak trochu duplicitní k pokročilejším ovládacím panelů. Květnový update opět posouvá nastavení o krůček dále.
  • Spousta nových smajlíků - stiskněte kombinaci klávesy windows a symbolu tečky. Můžete vkládat mnoho nových smajlíků.
  • Mnoho dalších drobností - vylepšení se dočkaly také nabídka start, fonty jde instalovat drag & drop - tedy pouhým přetažením do panelu nastavení, v rychlém nastavení přibyl posuvník pro rychlé nastavení jasu ...