515 266 300 (po-pá 09-17)
Váš košík je prázdný
Využijte nabídku DOPRAVY ZDARMA
a nezapomeňte se PŘIHLÁSIT
Co jsou to All-in-One počítače a kde je využijete?

Co jsou to All-in-One počítače a kde je využijete?

18. 05. 2018

Dnešní stolní počítač nemusí být o nic větší než televize. A v době notebooků to ani není nic zvláštního. V dnešním článku představíme jejich hlavní výhody a podělíme se o tipy, jak vybírat.

Výhody počítačů All-in-One

All-in-one PC je přesně tím, co v angličtině znamená - vše v jednom. Jeden přístroj v sobě ukrývá monitor a počítač, včetně všech součástí i reproduktorů. Stačí připojit klávesnici a myš. Mezi hlavní výhody All-in-one počítačů patří kompaktnost - vše máte v jednom zařízení, All-in-one tak nezabere mnoho místa, nebudete mít všude vedoucí dráty a v případě potřeby se snadno přenáší.

Ideální multimediální centrum do domácnosti

All-in-one je díky své podobě ideální domací centrum pro přehrávání filmů a zpracování multimédií. Můžete ho používat i jako televizi. Některé modely mají dotykové obrazovky a dají se tak využít i na psaní poznámek a vzkazů, kreslení nebo hraní dotykových her.

Perfektní volba pro kancelářský počítač

All-in-one počítače jsou také ideální volbou do kanceláří. Opět oceníte minimum místa, které zaberou, pro obyčejnou kancelářskou práci není problém sehnat model v ceně mezi 9-14 tisíci s použitelným výkonem včetně monitoru, což u notebooku nebo klasického počítače v kombinaci s monitorem nemusí jít vždy snadno.

Tipy pro výpběr All-in-one PC

  • Nezapomeňte, že upgradovat All-in-one je složitější. Můžete měnit disk, někdy lze zvýšit velikost operační paměti. Grafickou kartu ale nevyměníte - pokud budete zpracovávat multimédia nebo hrát hry, koukněte rovnou po výkonnějším kousku s grafickou kartou

  • Vyberte úhlopříčku, která se bude hodit k určenému místu. 

  • Klávesnice a myš je většinou součástí dodávky.

  • Zvažte pojištění proti poškození - obzvláště tehdy, pokud máte děti, domácí mazlíčky, nebo dotykovou obrazovku (ta se při manipulaci častěji rozbíjí a také je oprava dražší)